110218

Jag ville verkligen ha dig, hela dig och allt som skulle tillkomma. Men du såg inte mig, inte hela mig iallafall :( Någonstans på vägen skiljdes våra vägar och mina viljor drogs åt ett annat håll. Hur kan något som verkade så rätt nu verka så fel ?


110216

Jag ger upp ! Ahh, när tålamodet sviker (som det ofta gör) så är det lika bra att lägga ner det jag sysselsätter mig med, det brukar endast sluta med katastrof ! Min sysselsättning för tillfället var att försöka snygga till min blogg, men det enda jag lyckades ändra var teckensnittet, men blandade känslor. Får väl se hur många dagar det tar innan jag tröttnar på detta. Nästa projekt är att försöka fixa en ny - personlig - snygg header. Slutresultatet kommer om 10 år ca, eftersom jag troligtvis kommer få damp under tiden å lägga nert ! Nu ska jag studa klart och kolla på Sveriges Mästerkock.


Per Moberg är kung !


Lika gött som en böld i röven




Ligger i sängen och ska alllldeles snart sova, om de går vill säga. Förkyld, återigen! Hade några riktiga dunderförkylningsdagar för 2 v sen, men bacillerna trivdes tydligen fint i min kropp och har nu kommit för att stanna. Nässpray och idominsalva har nu blivit mina bästa vänner, och tack och lov för idominsalvan.. Utan den hade jag sett ut i ansiktet som en orm som ömsar skinn. Röd som en tomat under ögonen, under näsan.. Ja, i hela ansiktet för att vara ärlig, helt jävla sönderklöst av allt snytande och torkande runt ögonen!

Jag har helt ärligt ganska stor otur för tillfället. Dunderförkylning - urinvägsinfektion - dunderförkylning, suck! Mina 2 praktikveckor började ju bra, not. Hoppas febern är ett minne blott imorrn iallafall så man kan komma igång och arbeta lite igen. + att CSN fortfarande förtjänar en spark i arslet :(


 


Studieresan

Hemma efter en 2 dagars lång studieresa med de blivande djurskötarna, och det har verkligen vart skit mysigt (med vissa undantag). Det roligaste av allt var ju självklart att Settan var med på resan, trots att hon hoppade av efter grundkursen (de 8 första veckorna av utbildningen).

Vi åkte från skolan igår Onsdag vid 07.30 på morgonen, då hade vi 3 timmars resa framför oss innan vi skulle vara framme i Halland. Den första gården vi besökte var en ekologisk grisgård, supermysigt verkligen. Och hon borde göra en bok om grissignaler. Men det var som min klasskompis sa - Man måste nog köra på ekologisk produktion för att få den typ av uppfödning att gå runt. Det håller jag med henne om. Vi har besökt en grisgård innan med klassen, då sa jag att jag aldrig skulle kunna tänka mig att jobba med grisar. Men en sån här gård skulle jag absolut kunna tänka mig att jobba på. Sen åt vi mat i en bygdeård, där de lagade riktig husmanskost, kul att besöka lite udda ställen.

Den andra gården för Onsdagen var Öströö Fårfarm, en av Sveriges största fårbesättningar. http://www.ostroofarfarm.com/page.php?page=startsida Deras hemsida är helt klart ett måste att besöka!

Efter besöket hos fåren gick resan vidare mot Skrea Camping i falkenberg där vi skulle spendera natten i stugor. Vi gjorde oss lite hemmastadda och kolla oss omkring, det fick bli en liten promenad ner till havet innan det mörknade. Vid 19 tiden åkte vi in i Falkenberg och åt, fick bli pizza, men när vi väl ätit upp blev vi sittande i över 1 timme pga av allt tjejsnack som tillkom. Åter till stugorna blev det en dusch, otroligt mycket skratt med Settan, lite bus med tjejerna i stugan breve och dålig sömn i en hård säng ^^ Vid 08.20 skulle vi va vara klara att åka och checka ut.

Under Torsdagen blev det besök på Viking Genetics Falkenberg, en av Sveriges högst avkastande gårdar och en dikobesättning. Var spännande att få kolla in i labbet på Viking Genetics, vi fick ju givetvis inte gå in i själva labbet men vi kollade in genom ett stort fönster. Fick se de stora pojkarna som förser de i labbet med jobb. På den högt avkastande gården hade de en paralellgrop, 1 enkel 12. Har aldrig sett en enkel parallelgrop innan, endast dubbel. Men denna gropen hade alltså bara en sida, med 12 platser.

Det var också kul att få besöka en dikobesättning, aldrig vart på en sådan innan. Så det var jättekul. Han hade en riktig bjässe till tjur också, tyckte att min farbrors hereford/mjölksimental tjur var big, men denna var gigantisk. Största delen av besättningen var blonde, men också några limousin. Väldigt fina djur iallafall!

Hemresan var.... seg! Speciellt med tanke på människan jag fick framför mig. Ofta man låser blicken på någon och håller kvar den så i 10 mil!? Men nerverna har skött sig jättefint ändå, har gått bättre än jag trodde att de skulle göra med tanke på att jag även fick dela stuga med människan. Nu är det 2 veckors praktik framför mig, även imorgon. Då kör vi 11 - 20. Sen bär det av mot Tidaholm, på lördag ska min broder fira att han fyllt 25, och på söndag tar antibiotikan slut, det ska bli gött att slippa äta mer piller!


110205

Det var väl min tur nu, att bli sjuk. Lyckats klara mig från förkylningar och magsjuka hele vintern, men immunförsvaret palla väl inte trycket längre!

Började känna mig däven i måndags, och på tisdagen började nästäppan. I onsdags var det likadant., haha vid min lunch nös jag säkert 10 ggr på raken. Tur att jag var ensam i lunchrummet :) plus att jag knappt kunde gå på toaletten för att det gjorde så jäkla ont att kissa. I torsdags blev det värre och förkylningen var inte sämre den. Snöt mig så mycket så huden under näsan började blöda osv. Men idominsalva, nässpray och halstabletter blev min räddning, jag lovordade min mamma som lånade ut pengar så jag kunde gå och köpa " förstahjälpen grejer vid förkylning ". I Fredags ringde jag vårdcentralen i Skövde, tur att det finns någon vårdcentral som är seriös, Tidaholm släng dig i väggen! Fick lämna urinprov och de visa att jag hade urinvägsinfektion, som jag trott. Så nu är det kur som gäller i 1 vecka. Så fick jag mina första pengar igår, så nu har jag inte längre någon skuld till hyresvärden. Känns så jävla bra ! Sen bjöd jag pappa på mat sen åkte jag till praktiken, slutade 8 sen var det vidare till Tidaholm. Så när jag kom till mamma tog jag 2 citodon, tänkte att det kanske inte skulle göra lika ont att gå på toa då, men de hjälpte bara en aning. Blev snurrig i skallen som få och mådde jävligt illa. Men somna gott gjorde jag, billig fylla :p !

Idag är det plugg och kalas som står på schemat, min morfars fru ska fira sin 65 års dag!

Sen får vi se hur kvällen slutar :) Ha de gott folks, PUSS!


RSS 2.0