Exemplariskt höstväder!

Det regnar och regnar och regnar och.. Ja, resten vet ni ju !
 
Jag och Angelina trotsar regnet och vägrar deppa ihop. Tända ljus i hela lägenheten, rökelser och varsitt glas gött vitt :) Innan ikväll var vi och hälsade på Basem och Malin i Skultorp. Malin bjöd på kaffe så hade hon och Basem bakat kanelbullar, så jäkla goa. Och med tanke på att hennes lägenhet var så fin glömde man rugget utanför en stund :) Nu påminns vi inte av rugget utanför heller förutom några få droppar som slår mot rutan, eftersom det är väldigt hög mysfaktor här hemma.
 
 
Go kväll på er !
 

Svenska konsumenter tror på oss!

 
Är du en av de?
 
 
http://www.svenskmjolk.se/Mjolkgarden/Tidningen-Husdjur/Nyheter/2012/Konsumenterna-tror-pa-bonden/
 
Jag tycker i alla fall att det är helt jävla underbart att fler och fler får upp ögonen för de Svenska böndernas fantastiska arbete på sina gårdar, att fler vågar och vill åka ut och besöka en Svensk gård och får se med egna ögon hur bra djuren har det och vilket arbete vi gör! Att fler väljer bort de importerade varorna som man lika gärna kan köpa svenska. Keep it up! <3  
 
 
 

Måndag

Igår började morgonen hemma hos Rebecca, vi ska åka på dop i Skåne till helgen så på Fredag efter att Rebecca slutade jobbet åker vi, tar ju trots allt 4.5 timme att åka. Så igår bokade vi hotell Fre-Lör. Ska bli så jäkla gött att bara åka bort i 2 dar, släppa allt och bara vara.
 
Senare blev det ett besök hos pappa, jag hittade en kull med kattungar hos honom för ca 2 veckor sen, igår befarade jag att mamman till katterna övergivit dom, de två kattungarna jag hittade bara skrek och gick och letade. Så jag ringde katthemmet i Töreboda, de hade fått in en mamma kvällen innan med mjölksträngar, det innebar att hon hade mjölk men de hade inte hittat hennes kattungar. Jag och Rebecca åkte till hemmet med kattungarna, och honkatten hade tagit emot dom direkt, adoptionen lyckades alltså :) Kändes enormt stort att jag hade avgörandet för deras liv, att en sån gärning jag och min kusin gjorde gör en sådan skillnad för två hjälplösa kattungars liv. Och den lyckan gjorde verkligen min eftermiddag igår! Har försökt ringa dom idag för att höra hur det har gått, men utan framgång.
 
Det bästa av allt är att om allt förtsätter gå bra och om kattungarna överlever så kommer de att chippas, avmaskas, vaccineras, vet.besiktigas och hitta ett riktigt bra hem, där uppföljning på katten sker.
 
Denna söta tjej och hennes bror finns på katthemmet.
Broderna till damen på bilden över och ytterligare en sötnos!
Denna godingen fastnade jag för, supersocial, busig och hur gosig som helst.
 
Att gå in på de där katthemmet var så jävla grymt, det var som terapi, jag blev så jäkla lugn där inne. Katterna som söker hem strosade runt i hela lokalen, och de som inte smög runt låg och sov i klösträden/kattställningarna.  De inackorderade katterna hade "egna" rum, i dom fanns det också klösträd så var det en glasdörr till varje så man kunde gå och titta in till dom. Så hiiiiimla mysigt! <3
 
Dagen avslutades med ett väldigt lyckat sminkparty hemma hos min favoritdam, Gun Flodin. Angelina visade LR´s grymma produkter, vi sminkade lite och Guns harmoniska hem och goa fika blev en underbar avkoppling och en toppenbra avslutning på en annorlunda men bra dag.  

Simply The Best !

Hittade detta häftet som vi fick på djurskötarutbildningen för 2 år sen
 
 
 
 
 
 
 
 

Emelie tänker till!

Jag har svårt att förstå vad som händer med dagens samhälle, alltså med detta syftar jag på barn som blir vuxna för tidigt.. 12 åriga tjejer som använder string och pratar öppet om vilka killar de strulat med i helgen. När jag var 12 lekte jag fortfarande med barbidockor och satt hemma på lördagskvällen och åt lördagsgodis med mina syskon (inte storebror dock, han for ju runt som en tok på sin moppe hejvilt över hela stan). Småtjejer som klär sig som fnask, vart fan har deras föräldraras syn på samhället tagit vägen, eller har de helt enkelt också gett upp hoppet. Jag loggar in då och då på en sida jag var aktiv medlem på för många år sen, kamrat.nu.. Där kan man skicka lajv som det heter, det är som en statusuppdatering som rullar högst upp i rutan och som alla inloggade medlemmar kan se. Där kan man stöta på alla de möjliga inläggen från tjejer under 15 år, såsom ensam tjej söker träff med kille i ex. Gbg nu ikväll. Söt/snygg? Skriv! Har cam och visar allt.. Ja menar, liten ska va liten. Varför vill man skynda in i vuxenvärlden? Man har så mycket att bekymra sig över ändå, och vuxenvärlden består ju av så många bekymmer som ska klaras av, som en 14 åring inte klarar. Sen föräldrar som är medvetna om hur deras små barn beter sig och fullständigt verkar skita i det, det gör mig mest förbannad! Det handlar om ansvar, regler och gränser. Och detta handlar verkligen inte om bara tjejer, småkillarna på kamrat är riktigt störda en del. De tror verkligen att de kan uppföra sig hur som helst och skriva vad som helst utan konsekvenser. Blir ju för fan mörkrädd över hur dessa pojkar kommer bli senare i livet, som män.

 

Jag ser tillbaka på min barndom mestadels med värme, jag vill tillbaka dit, tillbaka till innan puberteten. Då allt var bekymmersfritt, då man kunde vara ute och leka med kompisar och bara vara barn. Då levde livet, man kände sällan vemod och bekymmer. Fan, ta tillvara på tiden som liten, vuxna blir ni tids nog och då kommer ni ångra att ni inte tog tillvara på den tiden av livet ni befinner er i nu.

 

På tal om något riktigt kul, skruvat och igenkännande så klickade jag mig in på en alldeles underbar blogg förut, hon är frispråkig, snuskig (på ett underbart kul sätt), och väldigt underhållande. Och det bästa av allt, hon har mjölkkor. Lyckos de kossorna som får omges av henne hela dagarna. Besök hennes blogg - http://bondmoran.nu 


Kan man vara det, kär i kärleken?

Vart och gjort ett efterlängtat besök i staden jag är uppväxt i, Tidaholm. Att få krama om min lillebror och få höra han skratta i sömnen i natt va så himla gött! Jag blir så lycklig när han är glad, och han blev verkligen glad när han fick se mig <3 Passade också på att träffa Elli, Ida och lilla Alvin :)

Angelina läste mitt horoskop på Internet igår, där stod det att vågen är kär i kärleken, måste rätta dom! Var kär i kärleken tills den förådde mig, nu ska jag spotta på den som den spottat på mig. Finns dock en jag saknar, som jag saknar så det gör ont. Men inte ens då när jag verkligen känner mig redo för kärlek och vet vad jag vill kan jag få den. Sad, isn't

Då kör vi en ny vecka!

Kunde verkligen inte sova i natt, det har blivit många såna nätter det sista. Problemet är att jag är en satans grubblare, och har jag väl börjat grubbla.. Ja, då finns det inte mycke som stoppar mig!
 
Det största problemet, som jag grubblar mest över är min framtid. Och jag vettefan hur jag vill att framtiden ska se ut. Sitter i en jävla rävsax. Men jag hoppas att mötet imorgon knyter upp en del knutar. Och denna äckliga beslutsångest jag har hatar jag. Det spelar ingen roll vad det är jag tar mig för, så knager beslutsångesten i bakhuvudet. Ständigt! Ska jag ha den svarta klänningen eller den röda? Den svarta sitter bättre över tuttarna men den röda framhäver min snygga röv bättre, ska jag ha det gröna linnet eller de lila linnet till de blåa byxorna tillsammans med den gråa tröjan? OMG! Haha, så kan jag efter lång betänketid stå och skälla ut mig själv, haha inte undra på att folk tycker att jag inte är riktigt klok i huvudet ibland :P Men å andra sidan, har aldrig påstått att jag är som alla andra heller :)
 

Älskade 197an, hon betar nu på de evigt gröna ängarna
 
 

Helgen

Helgen har bestått av alkohol, fina vänner, umgänge med familj och god mat!
 
I Fredags öla jag med min fina kusin Rebecca och underbara vän Angelina, i slutet av kvällen var jag i fin form. Och det fick jag lida av i Lördags då jag mådde värre än nånsin, aldrig vart med om dess like. Spydde, skakade och hade skallebank hela dan :/ Följde med pappa till några gemensamma fina vänner så var även lillasyster och min goa systerson med :) Kvällen spenderades hemma hos pappa tillsammans med brorsbarnen och minsta lillasyster.
 
Idag har jag umgåtts med Rebecca över många koppar kaffe och brist på tålamod, jag var nog inget vidare sällskap men hon fann mig rätt lustig ändå ;) Ikväll när jag kom "hem" bjöd Angelina på 2 rätters middag
 

Helstekt oxfile med potatis och palsternacksmos på en bädd av smörstekta grönsaker och kladdkaka till efterrätt <3 Gillar ju dock inte "blodigt" kött, så jag åt kanterna och Angelina resterande. Sjukt gott var det iaf!
 
Nu blir det snart sängen, långpromenad imorgon bitti sen vidare på 2 timmars möte!
 
 
 
 
 

Det ärligaste är att vara ärlig mot sig själv

Många dagars funderingar har nu lett till att jag tar ett beslut som inte direkt gynnar mig, nu. Men om ett tag kanske det vänder! Det enda ärliga är att vara 100 % ärlig mot mig själv. Jag tänker inte spilla någon annans tid eller min egen. Livet är alldeles för kort för att kastas bort, och hedanefter tänker jag enbart göra saker som jag mår bra av.
 
Livet är nu, inte sen. Alla ögonblick måste tas om hand, och levas fullt ut.

....

Will you tell yourself,
You all must be what you´ll be
Who´s to say who is who and what is what
If you simply don´t agree
Now, time will come to claim you
And it will have its way
Don´t make mistakes and don´t regret
Don´t waste the time that is left
And then do it all with a goddamn smile
 
 
God natt !

For now I can only guess what´s coming next

Idag har vart en jävligt bra dag, humöret har vart toppen och det har ju vart sommarvarmt ute! Helt fantastiskt :)
Jag har umgåtts med Angelina och Becca en sväng, sprungit lite ärenden i "storstan" och gjort en fantastiskt god grönsakssoppa åt mig och Angelina till kvällsmat.
 
En grönsakssoppa är ju så jäkla enkel att göra, och med de enklaste knep blir det ju så jävla gott!
Många har ju kött i sin grönsakssoppa, men då jag inte är mycket för kokt kött så skippa vi det.
 
En stor klick smör i en kastrull, i men grovt hackad gullök, hackad vitlök och låter det steka tillsammans. I med en dl vatten och 3 grönsaksbuljongtärningar. När det kokat ihop i en halvminut slår man på önskad mängd vatten, i med palsternacka, kålrot, purjolök, potatis, vitkål, morötter, färsk persilja, salt, peppar och persilado!
Det fina med att inte laga mat efter något recept är att man kan ha i vilka grönsaker man själv tycker sig passa. Men var bara noga med att tärna grönsakerna i samma storlek så att allt blir färdigt samtidigt. Och snåla inte med buljongtärningarna ;)
 

En skvätt grädde på toppen när den ligger på tallriken så är de klaaart :) Slutresultatet!
 
Stackars Angelina är förkyld å kände knappt smaken på soppan, tur att nån av oss gjorde de. För dra mig baklänges va gooo den blev!
 
Nu har Angelina tänt upp ljus i hela lägenheten, tänt rökelser och gjort te, så gokväll på er :)

Första dan på resten av mitt liv!

De senaste dagarna jag har funderat på vad JAG egentligen vill med mitt liv, hur JAG vill att de kommande månaderna ska se ut! Jag har lessnat på att ständigt ha en klump i magen och hösten är här, vilket är den mest deprimenade årstiden då det går från ljust ute till mörkt :/ Hösten är den årstid som påverkar mig mest mentalt, så om någon förändring ska ske, så ska det ske nu.
 
Och nu är det inte tid för att fundera över vad andra vill att jag ska vara eller göra.
Time for change, nu köööör vi!!

Party like a rockstar!

Ikväll blire party med snygga bruwdar! :) And I like it.




Kungligt!

Det finns några saker i mitt liv som får mig att må riktigt bra just nu, och som jag inte skulle kunna klara mig utan!
 
First Aid Kit
http://youtu.be/gekHV9DIjHc
 

 
Kossera samt mina 2 lyckopiller Angelina och Rebecca

Me And Angelina

Rebecca och Angelina på midsommar :)

Jag och Rebecca på Lucas (min systerson) dop
 
Likt en vampyr som behöver blod för att hålla sig stark och levande, behöver jag er för att må bra!

På återseende, igen..

Jag har nog vart den minst aktiva medlemmen bland blogg.se´s medlemmar den senaste tiden. Men med tanke på hur jag jobbat och knappt haft något ledigt så har det inte hunnits med att sitta och blogga !
 
Mycket saker har hänt under den här tiden. Och jag har svårt att smälta allt som händer just nu.
Men jag har iallafall förverkligat en av mina drömmar, att komma närmare hem. Så nu jobbar jag inte längre kvar i Lekåsa. Har fått jobb hos en Bonde utanför Floby (Floby ligger ca 1.5 mil utanför Falköping). Han har ca 60 kor, foderbås och mjölkgrop ( en dubbel 3a).
 
1.5 år sätter såklart sina spår, saknar flickorna!
 
Men det känns som att det är nu mitt liv börjar, det har börjat hända saker igen. Nu börjar livet igen :)
 
 
Jag och finaste brorsdottern på min systersons dop för ca 1 månad sen. Den dagen fick vi chansen att sluka det sista av "sommaren".

RSS 2.0