110131

" Den vackraste stunden i livet var den när du kom - och allt var förbjudet. Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om ! "







2 underbara månader med dig, 2 ½ år av ett krig mellan mitt hjärta och min hjärna. Helt i onödan tydligen :/ Och du, 1 år som mer vart likt att åka berg- och dalbana, upp och ner! Så otroligt less, så jävla ledsen nu så det finns inte ord. Ist för att göra det hela svårt, utan tänkande osv så ser jag till mitt eget bästa och gör det hela enkelt ist, fuck you!

110127

Sjukskriven veckan ut, och vad ska man då göra? Solen lyser så fint ute men det är ju svaaainkallt :S Fast å andra sidan, det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder. Det får nog bli en långpromenad i det fina vädret trots temperaturen så får kameran slinka med också :) Åh, på tal om kamera.. Sjukt sugen på att införskaffa mig en systemiis. Har ju ett underbart fotofreak till vän vid namn Lisette, ska be henne om lite rådgivning när det kommer till kritan att jag verkligen ska köpa en kamera..

Just för tillfället så går det ju inte, för att kunna köpa en kamera krävs pengar, och pengar är något jag vart utan sedan i November när jag började skolan, varför kan säkert många tycka ? Ett enkelt svar : Fucking jävla CSN ! De har jag inte mycket för i skrivande stund.. Pepparpeppar !

I Tisdags så vart det läkemedel och blåljus, villkorad läkemedelsanvändnings kurs i skolan, den kursen sträckte sig över hela dagen. På morgonen fick vi lyssna på en grisveterinär, hon var la sådär att lyssna på. Ganska inbiten och babbla på så fort att man emellanåt inte riktigt hann höra vad hon sa ^^ Haha! Och på eftermiddagen hade vi en ungersk veterinär som pratade om sjukdomar och liknande kring Nöt. Men han var ganska egen tyckte jag, man fick knappt en syl i vädret för han hade ju ändå rätt hela tiden. Men väldigt rolig att lyssna på förövrigt och väldigt kompetent. Tiden gick mycket fortare att lyssna på honom än på henne vi lyssna på på förmiddagen.

Efter skolan fick jag åka med Frida till Skövde, vi hann inte komma långt förän det var stopp i trafiken. Det hade hänt en trafikolycka mellan axvall och varnhemskorset. Polisen var snabbt på plats att dirigera om trafiken, men vilka jävla respektlösa puckon de finns. Polisen stod och dirigera in de bilar som fått vända, mot axvall, då kör puckona in, bakom polisbilen och ut på vägen mot trafikolyckan ändå. Åååååh !! Fan, när sånt händer så kan man la för fan visa lite hänsyn. Fick höra på radion sedan iallafall att det var en bil som hade frontat med en lastbil, usch usch usch! Och pappas jobbarkompis satt fast i bilkön från skövde mot axvall i ca 4 timmar. Fick även sjukt dåligt samvete i skolan tidigare på dan när jag berättade hur min och pappas krock hade gått till och att jag hade så jäkla ont i nacken.. Då berätta min klasskompis att en bekant till henne hade omkommit dagen innan, hon hade åkt på en liten grusväg, fått sladd och samtidigt fått möte :( Tjejen omkom! Tycker sånt där är så fruktansvärt tragiskt, så innan jag klagar nu så tänker jag som så att vi klara oss utan en skråma, den där nacken får hålla på att värka. För det finns fan de som har de värre. En sån ung tjej ska inte gå bort, usch.. Det är fruktansvärt.

Blev ett långt inlägg as usual :p Men nu ska jag iaf göra lite nytta.. I form av städning. Hoppas på fint väder imorrn också, då får promenaden bli istället :)


"Som vanligt så går det inte att lägga upp musik eller publicera bilder, så ni får klicka er vidare med hjälp av länkarna. Kan inte göra annat än att hedra och älska denna man - Johnny Cash!"

http://www.youtube.com/watch?v=k9IfHDi-2EA
http://www.youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go&feature=fvw 


Lyssna och Njuuuuut <3


Äggröra in my head :/

Shit Pommes, möe saker som hänt sedan sist, både upp och ner !

Kan ju försöka ta sakerna i ordning ; Påbörjat min praktik på Suntetorp, vart trött som en gnu, jag och pappa var med om en trafikolycka i Lördags (110119), så därefter har jag fått värk i nacke, skalle och än mera värk i ryggen, fått ytterligare papper från CSN.. Behöver jag fortsätta för att ni ska förstå att det är ganska rörigt just nu ? I don´t think so..

Praktiken tycker jag har gått jätte bra, började och körde 11.00-20.00. Bara att bussarna går så sablans dumt - åker bussen från Fjället 20.29, sen får jag sitta på Resecentrum till 21.45 och vänta på bussen hem till pappa. Well well, de får gå. Tröttheten har ju berott på att jag jobbat 8.5 timme var dag dessa 3 dagar, trafikolyckan jag och pappa var med om inträffade i en ganska stor korsning i Skövde, jag och pappa kom åkande från kavelbro och skulle mot stan, det var grönt så pappa rulla på, då kommer det en bil från stan som skulle upp mot Netto/gamla sjukhuset. Han i sin tur var skyldig att lämna företräde men gjorde inte detta så han svängde upp rakt framför pappa, pappa hinner knappt reagera när idioten svänger upp framför honom, följden av detta blir att pappas front är totalt mos. Framför bilen låg bara splitter från vad tidigare var en motorhuv, nummerskylt och lyktor. Jag som tidigare vart med om en trafikolycka blev rejält chockad + att jag slog i skallen rejält i solskyddet i taket. Pappa blev också chockad men tänkte bara på att ta hand om mig. Vi fick åka ambulans in till akuten där de gjorde rutinkontroll på oss, dvs kollade mage, nacke och rygg. Men nu efteråt har smärta i nacke och rygg uppstått. Som om jag inte hade ont i ryggen innan :p Well well, utmaningar i livet finns de gott om. De positiva i det negativa är att klantarslet som svängde upp framför oss har tatt på sig alltihopa, slipper det bli ännu krångligare i det som är krångligt. Pappa har numera ingen bil, lider med pappa men huvudsaken är att vi lever och mår bra.. Bilen går ju att ersätta, de gör inte ett liv. Så det där jävla CSN ! Ringde dom för drygt 2 veckor sen, då sa kärringen i telefon att jag skulle få mina pengar nu, att de inte behövde fler uppgifter, som om de inte fått uppgifter tillräckligt, fan fyllt i 4 elle 5 papper med uppgifter till dom :@ Man kan bli tokig på mindre, men nu har fan bägaren runnit över rejält !! Fans helvetes skit.

Imorgon har vi villkorad läkemedelsanvändning i skolan, och jag är fortfarande vaken. Men grubbel och sömn går helt enkelt inte ihop. Jag ska nu ta en dusch sen göra ett nytt försök.
Natti !




Sletens Tööös

Ååååhåå, vad jag längtar till Onsdag !! Då ska en pella 500 damer på tuttera istället för 24, ska bli sjukt kul att få en inblick i det lite större jordbruket. Men saknar de 24, trodde aldrig att de skulle blir såå svårt att skilja sig därifrån. Men de har mitt nummer, hoppas de behöver nån hjälp in da future :D Fick en skön första dag på Suntetorp också, prata med förmannen idag, ska komma 11.00 och slutar 20.00 :D Najs ! Haha, kommer va helt sluuut på kvällen men de kommer de helt klart vara värt.

Förövrigt så har jag vart sletens töös idag, trött som fan. Börja med att jag försov mig, så missa jag sjukvårdsläran med världens bästa Marianne :( Fick istället sitta och lyssna på en tråkig Maria från de att jag kom till skolan fram till en sluta. Och IMEK (inomgårdsmekanisering) va ju inte det roligaste att lyssna på på denna jord, men men. Går en i skolan så gör man.. Det ingår ju i kursen såatte!

Maten är klar till imorrn, jag ska blötläggas sen blire fan sängen. G´night folks !


Det kallar jag modersinstinkt !

Idag så vart det ytterligare en tillökning på praktiken ;) Älskar när det föds nya kalvar. Och denna var så otroligt vacker. Men han hade bråttom ut, hans mamma var inte beräknad att kalva föräns om 2 veckor. Medans hennes kompis i boxen breve skulle kalvat för 10 dar sen. Som jag sa till Marie, det blir aldrig som man tänkt sig.

Kom till praktiken, jag gick ner före de andra till lagårn och skulle göra iordning mjölket, skrapa ner och börja fodra. Så när jag kommer ut på lon skymtar jag 2 klövar i bak på kossan. Jag ville absolut inte störa så jag satte igång med mitt, när jag fodrat klart hade det ännu inte kommit någon kalv. Så en halvtimme senare låg bakom henne en slemmig mörkröd kalv. Marie gick in i boxen för att ta bort slemmet i näsa och munn på kalven, resten skötte kossan så fint. Haha, man riktigt såg på henne hur glad hon var. Riktigt överväldigad va hon, hon visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen. Mjölket blev klart och jag väntade in Bonden som skulle hjälpa mig att stänga av.. Då det dröjde gck jag för att kolla vart han höll hus. Då var han och Marie inne hos kon i kalvningsboxen och gjorde ett tappert försök att grimma henne. Utan resultat eftersom kon gick till anfall, grunden till detta var att hon försvara kalven. Jag tyckte det var ganska otäckt att se när kon tryckte upp honom mot plankorna som skiljer de båda kalvningsboxarna/sjukboxarna åt.. Vi hade ju aldrig våra kor i någon kalvningsbox så jag har aldrig sett en ko gå till anfall förut. Och det kan jag säga er, lek inte med en nykalvad ko. Den gör man inte som man vill med. Haha och inte heller med en arg bonde. Aldrig sett minsta tendens till ilska hos honom innan, så det var också något nytt för dagen. Men lika fort som han blivit arg och överrumplad så vart han glad igen :p Efter många om och men gick hon och ställde sig för att smaka på maten, då passa vi på att låsa så hon blev fixerad. Sen blev hon mjölkad, fick kalkstav och kalven fick råmjölk i napphink :) Slutet gott allting gott!


Förlossning..


Skönheten och "odjuret" ^^ Nyfödd kalv.

Vart ganska tankspridd idag också, trött och vemodig över att imorgon faktiskt är sista dagen på denna underbara gård och hos dessa underbara människor. Verkligen kommit att trivas där! Så bad jag dom höra av sig om de någon gång skulle behöva hjälp med något. Men självklart ser jag fram emot den kommande praktiken på suntetorp som startar på Onsdag :)

Denna långa dag har bjudit på ganska många saker, kopussar, en ko med en oerhört stark modersinstinkt, en arg bonde, bitande kyla, tusen tankar, tårta, trevliga människor och en oerhörd tacksamhet för tiden jag har vart hos dom.. I det stora hela har det vart en bra dag:)


Pissed Off !

Ny vecka, nya upptåg, nya händelser, nya saker man kanske kommer minnas, första dagen i skolan efter jul, julen ska ut, sista dagen på första praktiken på Fredag sen är det nya tag, massa läxor som ska göras... Massa ska saker, men min motivation är som bortblåst. Det är nu någon borde komma och rycka mig i örat samt ge mig en fet spark i arslet och säga åt mig att skärpa mig ! För inte fan kan jag göra det på mig själv. Vet hur jävla bra allt skulle kännas när allt är klart. Men det är för mycke runtom, så mycket jag saknar och så mycket jag vill ha :( Trött på att vara fattig, trött på att CSN krånglar med mina pengar, trött på att pappa ska behöva försörja mig ! Det är en trötthetens dag idag, och jag tänker inte sluta gnälla. För nu är jag utless på det här. Kanske dom som skulle ha en fet spark i arslet istället.


Ringde dom för en vecka sen " Oj, jag ser här att vi har råkat skicka ut fel papper till dig, för du går väl inte på högskolan ? " Neeeej, det gör jag verkligen inte och jag talade utförligt om första gången jag ringde att det var en 20 veckors vuxenutbildning jag skulle gå ! Åhhh..


Här har jag gått hela julen utan pengar, inte kunnat köpa några julklappar, inte kunnat köpa nåt nytt att ha på mig, vart tvungen att pulsa runt i snön med mina gammla sletna skor, inte haft ett jävla öre sen i slutet på Oktober. Förbannad, svar ja ! Inte så lite heller.. Nu får det fan vara nog !


Här har ni mej, fröken klant :p

Idag har vart den klantigaste och roligaste morgonen på evigheter! Börja med att jag vakna av mig själv 04.15, helt otroligt! Sen när jag väl skulle gå till bussen fick jag gå tillbaka hem när jag gått en bit för att kolla om spisen va avstängd. Skickade till bonden för att berätta att jag var i stenstorp 06.30. Sen kom jag med bussen och åkte sedan med tåget till Stenstorp. I Stenstorp fick jag vänta en liten stund och undrade vart bonden hade blivit av.

Så jag tänkte att under tiden som jag väntar så kunde jag skicka och kolla om min mycket morgontrötta vän Sofie för att kolla så hon var vaken. Skrev " Hej Baby. Är du vaken? PussPuss" När jag och bonden åkte förbi henne så stod bilen fortfarande där, så under hela mjölket gick jag och väntade på svar och var orolig för att hon fortfarande låg och sov.. Under mjölket tappa jag även mössan i skitrännan, pluppen som man har till trespenta fick också sig ett dopp och upphängaren till mjölkslangarna for i backen ett antal gånger.

Har alltså vart riktigt fumlig idag :p Åter till smset. När vi var klara hos kossorna så gick vi upp till huset för att äta frukost. Då var frustationen ganska stor. Skickade ett sms till Sofies pojkvän för att kolla så de va vakna, men inget svar där heller. Så skickade ytterligare ett sms till Sofie och skrev "Hörru, äru vaken elle? Puss" En stund senare svara hon " Öh ja, vadå? :S Puss" Skrev varför jag undra och då svarade hon att hon inte hade fått något sms av mig och att det måste ha blivit något fel. Hmm, tänkte jag. Så berätta för bonden och hans tjej vad Sofie skrivit. Så säger bondens tjej att jag kanske hade råkat skicka fel.. Så jag kollade skickade sms, och mycke riktigt. " Jag har skickat riktigt jäkla fel " Utbrast jag samtidigt som jag gömde mig i armarna. Bondens tjej börja skratta och frågade till vem samtidigt som Bonden också bryter ut i gapskratt.. Haha såg du de nu fråga han. Så tog han upp telefonen och visa sin tjej. Och hon brister också ut i gapskratt.

I min trötthet när jag stod och undra vart han blivit av så lyckades jag alltså skicka "Hej Baby, är du vaken? PussPuss" till honom. Snacka om karusell och rörigt i skallen. Hahaha !! Och den lille fulingen gick och höll sig under hela mjölket, men roligt åt mig sen hade han ^^ Ett gott skratt fick vi oss till frukosten iallafall, och tur var väl det att de skrattade åt de och såg de som en kul grej. Tänk om bondens tjej hade tatt illa upp, shit vilken pers de hade blivit. Var lagom pinsamt ändå kan jag lova er. Men, har ju fått lära mig något nytt idag iallafall. Att INTE skicka sms när jag är trött, OCH att kolla en extra gång innan jag skickar :p Hahaha !!


Rynka på näsan ni..

Idag har jag vart på Suntetorp Säteri och gått en rundtur samt haft ett samtal med förmannen. Han var hur trevlig som helst ! Jag har åkt förbi där ett antal gånger, men aldrig vart inne i stallarna, det var mycket mycket finare än vad jag trodde det skulle va och gropen vart jättefräsch. Haha, pappas kommentar va bäst ” Nemen oj, här lukta de ju nästan ingen kossa alls.” Fast deklart, bonnpöjk från födseln, han är ju van vid lite annat. Men jag får faktiskt hålla med han, det luktade nästan inget. Skillanden kommer bli… stooor! Nu är jag på en gård som har 24 kossor uppbunden varav 21 mjölkar. På Suntetorp har de drygt 500 och där mjölkar de i en dubbel 24 och korna mjölkas bakifrån. I början kommer allt gå mycke på rutiner, innan jag har kommit in i de hela och kan ta lite eget ansvar och ”se” vad som behöver göras. Detta kommer bli en jätte häftig erfarenhet för mig tror jag, eftersom jag aldrig arbetat i en så stor lagård förut så ska detta bli jätte kul. Kommer ju givetvis sakna de där 24 som jag är hos nu, för nu har jag ju börjat lära känna dom och de har börjat vänja sig vid en tredje som går i lagårn. Men vem vet, bonden kanske ringer framöver och behöver extra hjälp.

Jag ser så mycket fram emot v4 nu! Att få lära mig ännu mera saker än vad jag redan kan. Och v4 påbörjas de 12 sista veckorna i skolan, traineeskedet/fördjupningsdelen. Har en sprutkurs att se fram emot, en klassresa och mycke annat skoj. Men det jag ser mest fram emot är etologin ! Det ska bli så jäkla skoj.. Resan är nu inne på 7e veckan, och det som känns som att det var igår kursen starta..

Känner en sån grym stolthet över mig själv också, en stolthet som ingen kommer kunna rubba. Eftersom skolan aldrig har vart min starka sida och eftersom jag hoppat av båda mina påbörjade gymnasieutbildningar så var det många som rynka på näsan när jag berätta att jag sökt kursen, tack för stödet liksom.. Hm, jaja. Gör knappast detta för deras skull, jag gör det för min. Och jag har aldrig någonsin innan känt att det vart rätt, men det gör jag nu. Nu har jag landat, och ingen ska få ändra på de. Rynka på era näsor, men ni gör de i onödan.

Det är en trötters tös som skriver, och jag ska strax mer än gärna ge sängen sällskap. Uppstigning klockan 04.30 för att ge sig iväg till bussen mot kossorna G´night!



110104

Ny dag, nya möjligheter! Och denna dagen kommer att ge mig en ny möjlighet.. Om inte annat många nya fina erfarenheter om allt går som jag vill att de ska gå. Idag ska jag nämligen till Suntetorps Säteri, en gård som ligger 1.5 mil utanför Skövde. Hoppas verkligen att jag får göra mina sista 12 veckor där :D ! Då får man in en fot + en fin referens.

Förövrigt så ska det pluggas idag, och katterna har nu på morgonen blivit bortskämda :p Haha ! Älskar att skämma bort våra katter, en ostbit slinker de ner. Nån korvbit ibland och nu på morgonen så fick de lite fil på an tallrik att dela på. Vet inte hur Grålle (minstingen) reagerar på det. Men de får jag väl veta när utgifterna kommer. Åh de som jag älskade Falköpings mejeriets jordgubbsfil. Haha, måste ju gynna falköpings mejeriet då min praktikgård och gården där Sofie jobbar levererar dit. Så har de väldigt många bra produkter :) Mera snö har det kommit under natten också, och den faller än. Med tanke på att ett par skridskor hade vart ett passande medel till mina fötter eftersom de inte har tänkt att slösa med att lägga grus på blankisen på vägen hem igår så gäller det nog att passa sig idag om man ska ut och gå. Halt jävlar :( !

Nu håller jag hårt tummarna för mig själv, så skriver jag mer sen. Take care!

Puss & kram Emelie

( Tänkte att jag skulle lagt upp några bilder också men det verkar vara ur funktion idag :/ )


Håller tummar och tår!

Hemma från kossorna (: Det var som vanligt, förutom att 1 ko och 1 kviga hade kalvat. Kvigan vart väldigt besvärlig att mjölka, så det tog bonden hand om. Å andra sidan slapp jag mjölka ikväll, jag fick fixa ungdjursstallet och småkalvarna. En av de nyaste kalvarna var bland det sötaste jag sett, sicken uppsyn han hade.. Oh, jag är kär! :p En röd liten sötnos.

Sen så provmjölka vi, därav att jag inte mjölka. Jag kolla mängden i rören och doppade i kopparna. Nu väntas en till kalv, kolla kvigan innan vi lämna lagården men inget tecken på att det kommit igång ens. Den som väntar på nå gott ;) Bonden berätta också om en ko som de börjat sina under min ledighet, helt plötsligt blir hon allvarligt sjuk, hon hade lagt sig och vägrade ställa sig. Veterinären var ute och tog blodprover mm och veterinären kunde inte begripa vad det var. Så i något av proverna såg veterinären att det var kalkbrist, så det gav henne kalk i dropp mm. Sen hade hon vart lite vissen i en dag och ställt sig igen.. Veterinären hade aldrig vart med om att en ko får kalvförlamning i början av sinläggningen. . Men alltså, jag har aldrig hört talas om detta tidigare heller, likaså med bonden. Har ni ?


Nu ska jag enbart mysa i soffan med lite käk innan det är dags för sängen igen. Trötter är man så det ska bli skönt. Fortsätter att hålla tummarna för den kommande praktikgården också. Ska förhoppningsvis dit imorgon på samtal med förmannen :D De går bra nu!


Hoppas på denna gården ; http://www.sahlstrom.nu/sidor/sida.asp?idS=141


Rutiner - Here I come :D

MÅNDAG ! Och vardagen har åter kommit tillbaka :D Fy tusan så gött de känns.

Inte direkt uppe med tuppen om man jämför med många andra, men vaken är jag och innan klockan 10 även fast jag vart ledig till 4 i eftermiddag, då bär de av till kossorna. Åh som jag har längtat ! Ska bli så jäkla kul att se hur kalven mår som föddes sista dagen innan jag fick ledigt vid jul. Det är inte så att jag tror att den mår dåligt, men tror ni förstår :) Så ska det bli skoj att se vad hans mamma mjölkar, hon var ju sint när jag började där men nu så äntligen.. Och på min praktik kan man fästa sig vid tjurkalvar som jag hade ganska svårt för hos min farbror (ändå hände de vääääldigt ofta), för min bonde behåller ju alla sina kalvar. Denna kalvs mamma skiljer sig från de andra korna och man måste vara mer "tjötig" med henne :p Hon är nämligen blind på ena ögot, hon föddes sån. De tror att hon blev klämd under födseln.. Men annars är det absolut inget fel på henne! Man måste bara se till att få ögonkontakt med henne innan man går upp till henne.

Innan praktiken börjar ska CSN ringas, de gör ju inget annat än å strular. Började skolan 8 November och har fortfarande inte fått en krona av dom, hum.. Så ska det pluggas i långa banor också, hua vad mycket det är som ska göras till nästa vecka :/ PepparPeppar! Men vad vore ett liv utan musik så det fick bli ett älskat besök på spotify till morgonkaffet, oooh, utan musik - inget liv ! That´s it..

Ser ut att kunna bli en fin dag här idag, hoppas den blir det hos er också! Take Care :)


   :D


Tänk om ?

Haha, kom att tänka på en sak förut.. Min pappa har tre katter hemma, en norsk skogskatt vid namn Amigo, en honkatt vid namn Grålla och Grållas son Grålle. Ja jag vet att de nästa heter detsamma, dålig fantasi kanske ;) Nee då.. Till saken! Undra om katter har som vi människor ; en dålig dag ? För Amigo har inget för andra katter, förutom Grålla eftersom de levt såpass länge ihop och hon inte har gett honom något annat val än att älska henne :p Men i början gick det inge vidare mellan Amigo och Grålle, men eftersom har det gått bättre och bättre. Nu har det till och med gått såpass lång att de äter tillsammans, Amigo låter Grålle lägga sig tätt intill och sova hos honom, Amigo träffar han osv. Men vissa dar är Amigo en riktig surjöns, så vad tror ni. Kan katter också ha en dålig dag ? ^^ Jag tvivlar inte..












RSS 2.0