.....







Pappa Jättenöjd efter att ha tjuvstartat med nyårsfirandet :D


Med gråten i halsen!

Det är med blöta ögon och en hemsk ilska jag skriver detta :'( Satt och kollade runt på youtube, då jag trillade in på de här hemska filmerna! Hur fan kan en människa göra så mot något levande överhuvudtaget ? Åååååååh, jag skulle kunna göra lidandet hemskt för någon av dessa hemska människor också. Kor som puttas framåt med gaffeltruckar och som blir sprutade i ansiktet med en högtryckstvätt "för att de ska bli så stressade att den smärta de upplever att de ska ställa sig upp och går därifrån". Va finns de för hjärtlösa och känslokalla jävla människor ?! Tack vare era hemska metoder så kan inte vissa av de stackars korna gå överhuvudtaget!! Sen skiter jag i om de är på de där stället för ett enda syfte, för det är ingen ursäkt. De förtjänar lika väl som oss att få ett värdigt slut..

Känsliga tittare varnas!


Och det här slakthuset i USA leverar/levererade kött som gick till skolmat. Fan, detta borde folk se innan de klankar ner på Sveriges djurskyddslagar och köper utländskt kött där de inte har någon aning om vart köttet kommer ifrån, för att det är "billigt". Gynna de Svenska bönderna istället, helvete va sur jag blir. MorrMorrMorr!



En dag man helst skulle slippa..

Inte min dag idag, inte på nåt sätt. Faaaan ! Haft grymt jävla ont i ryggen sedan igår, det är en muskel i ryggen som har låst sig eller något liknande, så många timmars sömn blev det inte i natt :( Så springer min 6 åriga lillebror runt och har överskottsenergi som bara den och tjatar hål i huvudet på en. Vaknade på fel sida idag vilket har resulterat i ett fruktansvärt kasst humör. Försöker hitta en praktikplats till de sista 12 veckorna i skolan och massa skolarbete som ska göras, men orken infinner sig inte med en tjatande lillebror och detta dåliga humör. Esch, jag går fan och drar täcket över huvudet, och ja, idag tycker jag fan synd om mig själv och folk i min omgivning ! PUNKT SLUT...

Någon mer där ute som har vaknat på fel sida idag ? :/


The day before yesterday

Har ju inte blivit så mycket skrivet sedan i Lördags, kanske kan bero på hur morgondagen blev. Låg verkligen hela dagen :S Vaknade första gången vid 14.00 på eftermiddagen, upp ur sängen och raka vägen till soffan, det är en jävla tur att det finns huvudvärkstabletter :) Sen låg jag i soffan till 8 på kvällen :p Det som inte blev gjort igår ska bli gjort idag, detvillsäga plugg och ringa runt och fixa min nästapraktikgård. Men jag får tacka de inblandade för en lyckad Lördagkväll iallafall. Det var jag, Ida, Dennis, Elli & Camilla. Vi gick till motorgårn i Tidaholm, alltid roligt fölk där och bra musik. Var inget undantag denna kväll :)











Föresten, någon av er som har vart och sett Änglagård ; Tredje gången gillt ? Jag och min syster har fått order av vår mamma att gå på Bio. Anlednngen är för att mamma vill att vi ska hitta på något tillsammans då jag och min 2 år yngre syster inte gör något annat än att bråka. Vi sa i munn på varandra att vi båda ville gå på den, det är ju trots allt lite kult över dom filmerna :)



Me Love Music, No Music - No Life. Så här kommer ännu en öronorgasm. Älskar texten !



Elin och Alex - Du

The Party is on. . .

Nu är julen över, känns som en sten som släppt från hjärtan och en stor tyngd som har lättat från mina axlar. För det är ju tyvärr det julen mest handlar om nu för tiden, stress och en massa ska ha ! Inte kul :( Men min jul har ändå vart över förväntan :)

Hade en riktigt trevlig julafton hemma hos morfar igår med släkten på mammas sida. Massa skratt och tokigheter blev det, hehe. Och idag har min bror med fru och barn vart här. De firar alltid julafton med hennes familj i Karlsborg, så det har blivit en tradition att fira med dom på juldagen . Så va morfar, hans fru och min pappa med också . Så vi har ätit lite julmat, bytt julklappar och ätit risalamalta :) Men nu släpper jag allt vad julen heter och satsar på en helkul kväll med tjejerna :D The party is on, så skål på er ;)





Last Christmas . . . 



I gave the girls my heart, likså gör jag det ikväll <3 Ses i dimman!



End of christmas..

Fulländat ännu en dag, för det är precis så det känns, Som att denna dag har vart precis som alla andra dagar. Men visst har den skiljt sig från mängden, mysigt har det vart. Det har snöat och solen tittade fram, riktig pudersnö föll det :) Sen så har jag självklart töjt magen så mycket det bara går! Och mer blir det imorgon. Älska mat, hähä :D


Morgonen började med en underbar kopp kaffe, sen så knacka tomten på dörren ;) Fick inte så många klappar denna julen men jag är absolut nöjd över det lilla jag fått :) Vid 1 åt hela familjen julmat, åååååh gud va gott det va! Vid 3 tiden åkte vi till morfar. Där blev det kalleanka, tomtegröt, skinksmörgås, mer besök från tomten och en massa skratt och tokigheter. Haha, när folk frågar varför jag blev som jag blev så har jag verkligen att brås på, men vafan. Huvudsaken är att man inte tar skada och har kul, och det har jag verkligen haft idag. Besöket hos morfar avslutades med en julöl, och den satt som en snöboll i skrevet så nu ska jag ta en grogg att värma mig med. Mer än så blir det inte idag då det är party imorrn kväll.


Förövrigt så var jag och min syster ganska söta som små, och sams ! Wow.



Jag i väntan på tomte och fika :D


Tomten !!!!!


De små barnen var förväntansfulla :)


En julklapp och pengar blev det av morfar..



Hur har eran julafton varit ? Hoppas den vart bra :)


Dopparedan, God Jul på er :)

Studa på julaftons natt, jag har överträffat mig själv. Haha :) Tusen tankar går runt i skallen på mig, därav anledningen till att jag fortfarande är vaken. Jag vet, skärpning !


Har iallafall legat och läst lite i de griskapitell som hör till inlämningen som ska vara inne den 12 januari. Men det går in och ut lika fort, inget sätter sig. Kan det bero på att jag finner grisar otroligt ointressant. De är inte ointressanta som djur i sig för grisar är otroligt intelligenta djur, men det är bara inte min grej. Kossor är mitt kall här i livet :) Förövrigt så fick jag en känsla av julen när jag vandrade hem från min älskade vän mitt i natten, snön föll och det glänste så där vackert på marken. Ida bjöd på julgodis som hon stolt gjort själv. En eloge till henne för de, för det var verkligen supergott :D Så fick jag årets första julklapp, 3 jättefina ljuslyktor. De ska stolt visas upp i min framtida lägenhet :) Älskar dom, de var verkligen jag :p En bra start på dopparedagen iaf !


Förövrigt så längtar jag till den 3e Januari då praktiken kör igång igen, kroppen skriker efter att få bli så där gött trött som man bara blir efter att ha jobbat en hel dag med kossera :) Ne, nu ska jag försöka locka hit John Blund, hoppas ni sover gott där ute i vinter Sverige och att ni får en riktigt fin dag allesammans, God Jul på er :)


On my way home

Äntligen så funkade Västtrafiks hemsida som har legat nere vad de verkat som hela eftermiddagen. Har hållt på att packa nu i ca 1 timme :p Haha ! Allt ska med och det ska packas rätt ofc ! Bara lite kvar, sen blir det en prmenad upp till bussen för att åka till Tidaholm. Där blir det uppesittarkväll och ett varmt bad :D Och nu, lagom dan döre dan så börjar den där ångesten som jag alltid har på julafton infinna sig, fattar inte varför :( Men, peppar peppar. Har även lite magkramper över att pappa ska behöva sitta själv dagen innan julafton och även få spendera julaftons morgon helt själv, uscha. Vi har ju inte ens griljerat skinkan än, och det skulle vi göra tillsammans. Men, som traditionen ser ut så ska julen firas med mamma. Hoppas nu att alla ni där ute får en riktigt fin jul, och tänk på att julen är för barnen så ta det försiktigt med snaps och liknande. Puss & Kram




Day before THE day

Dan före dan idag, så det är alltså julafton imorgon ! Hos pappa är det julfint så det heter duga, julgranen klädde vi i Lördags och alla tomtar är framme. Det som är mest tråkigt är att det är tomt under granen :( Har inte kunnat köpa en enda julklapp pga krånglet från CSN. Har alltså inte fått mina studiepengar än och vet inte när jag får dom heller. Det suger, och det är den enda nackdelen jag har kunnat hitta med att ha börjat i skolan. Men de kommer när de kommer. Tur att jag har världens bästa pappa som lånar mig lite småslantar tills mina cash kommit in på kontot. Så jag får snällt vänta tills pengarna har kommit in så får jag köpa mina julklappar då :) Den som väntar på nå gott..


Vår fina gran

Nu är alla lagårdskläder tvättade och fint nedpackade i väskan, bara skorna kvar att tvätta. Praktiken drar igång igen den 3 januari. Och skolan ungefär 1 vecka efter. Jag längtar så det gör ont i magen ! Jag trivs så jävla bra där på den gården.


Sista praktikdagen var det en ko som kalvade, och hon var kall på korset och svajig på benen när hon ställde sig upp. När de är ostabila på benen och kalla på kors och öron efter en kalvning kan detta vara symtom på kalvförlamning. Vi gav henne en kalkstav med ingivaren. Och jag hoppas verkligen att den hjälpte. När en ko kalvar så är det viktigt att kalciumbalansen är rätt i kroppen annars kan inte musklerna fungera normalt på kon, kalciumbrist kan leda till kalvförlamning. Ingriper man inte så fort som möjligt kan denna förlamning leda till döden. Bonden som jag är hos fick väldigt bråttom när han kände det kalla korset, eftersom han menade att då är förlamningen redan på gång. Men en stund efter att hon fått staven så började hon tugga i sig krossen och ensilaget som låg framför henne där hon blev fixerad i kalvningsboxen. Och att de äter och bryr sig om vad som händer runtomkring är ett gott tecken på att de mår bra. Sedan när jag och bondens fru gick in i boxen för att ge kalven råmjölken i napphinken så var hon med hela tiden och kollade så allt gick rätt till med kalven. De är verkligen underbara de "små/stora" liven. För trots deras storlek och klumpiga beteende så kan jag inte göra annat än att älska dessa djur !

Och jag hoppas för min, bonden, hans fru, kalvens men främst kons skull att hon mår bra <3


Kon med hennes tjurkalv! <3


En diande kalv i en av skolans kalvningsboxar :D Löööve !!


Fet Update

Vill börja med ett fett FÖRLÅT, Haha fast med tanke på hur min statistik ser ut så är det inte många som läser varje dag. Men till er som faktiskt läser så får jag be om ursäkt för att jag har blivit så dålig på att uppdatera :/ Men de sista när jag har kommit hem från skolan har jag vart helt sluuut. Så de timmarna efter skolan som jag har vart vaken har gått åt till att plugga och göra saker med hushållet hos pappa. Sen har det vart raka vägen i säng för att väl där tvärdecka ^^


Men nu får ni igen för den sega uppdateringen, här kommer en låååång uppdatering :D

Och eftersom minnet är bra men kort så utgår jag från idag på dag 6 & 10 !


Dag 6 ; Min dag - har inte vart nåt utöver det vanliga, sov längre än planerat. Hade ställt klockan på 09.30 men gick inte upp föräns 11.00, typ. Började med dagens höjdpunkt "morgon" kaffe ! Sen har jag bara småplockat lite och tvättat nån maskin med tvätt. Annars har jag bara suttit i soffan, vart förbannad över att jag inte har något spikat på nyår eftersom min förra nyår vart helt kass. Och denna nyår ska tas igen fanimej ! Mer avancerat än så blir det faktiskt inte, tråkigt kanske många tycker. Och jag håller faktiskt med. Denna dagen har sugit svettig pung rakt igenom !!


Dag 7 ; Min bästa vän - Jag har ingen specifik bästa vän, jag har några få äkta vänner som jag verkligen vet att jag kan lite på. Och det tycker jag är otroligt skönt. Har 5 stycken som jag vet att jag kan prata med om allt, och jag vet också att det jag säger stannar där. Men sen av de 5 är det 2 som ligger i topp. Just nu är läget inte det bästa mellan mig och den ena. Detljer tänker jag inte gå in på, finner det bara otroligt lessamt :/




Dag 8 ; Ett ögonblick - Fan, denna vart svår :( Ett ögonblick ? Finns ju så många bra och dåliga. Ett av de bästa i mitt liv var när jag fick nyckeln till min lägenhet, en helt oslagbar känsla. Det var så ofattbart härligt första gången jag låste upp dörren själv, utan hyresvärden och fick den där underbara känslan av att komma hem, hem till något som bara var mitt. Där jag skulle kunna göra precis som jag ville. Frihetskänslan som infann sig. Mitt krypin där jag skulle vara chefen. Ooh, saknar känslan, saknar lägenheten ! Saknar att ha något eget.


Dag 9 ; Mamma - Ojojoj, detta måste göras kort. Annars är risken att det flyter iväg, har ju så mycket att säga om henne. I vått och torrt har hon funnits där för mig. Vi har aldrig haft överflödigt med pengar men på något vis har mamma alltid lyckats göra det bästa av allting iaf, och det beundrar jag henne för. Men jag har aldrig saknat något heller direkt. Man har ju vart nöjd med de lilla man har fått. Alltid haft mat på bordet, hela och rena kläder. Men det viktigaste av allt, hon har gett oss otroligt mycke kärlek. Och det betyder mer än alla saker i världen ! Älskar min mamma obeskrivligt mycke, med och utan hennes brister <3

Dag 10 ; Det här hade jag på mig idag - Haha, jag har faktiskt gått runt i leggins och linne hela dagen, utan bh till och med. Och vet ni vad ? Så jävla skönt det är, att låta de hänga fritt :p Haha det är liksom lite fördelen med att bo på landet, man behöver inte tänka på någon annan.


Dag 11 ; Mina syskon - Jag har 4 syskon, 2 bröder och 2 systrar. En storebror - 24 år, en lillasyster - 19 år, en lillasyster till - 10 år och en liten sladdis, en lillebror - 5 år. Storebror och det äldsta småsyskonet och jag är helsyskon. 10 åriga lillasyster och jag har samma pappa och jag och sladdisen har samma mamma. Men det är inte så att jag går runt och säger att de är mina halvsyskon, i mina ögon är de mina syskon och inget annat. Älskar de allihopa lika mycket :D

Sen behöver ju inte det betyda att man kommer lika bra överens med alla :p Men syskonkärleken går tydligen inte att utrota. Så det är väl bara att gilla läget.


Dag 12 ; Djur - Jag är en djurvän, älskar djur. Hade 2 honkatter ( Busan & Gräddnos ) som var syskon när jag bodde i lägenheten. Pga omständigheterna som blev i samband med min uppsägning av lägenheten och min då och då flytt så kunde jag inte ha kvar dom. Men de bor numera hos mina kusiner i Skultorp, jag tvivlar inte det minsta på att de har det bra där. Men visst gör det ont, har en obeskrivlig kärlek till dom och jag saknar dom något fruktansvärt. Men hellre att de är där hos en kattmänniska som behandlar dom som heliga än att de skulle hamnat hos någon som jag inte känner..


Dag 13 ; Låtar jag lyssnar på om & om igen
 - Just nu lyssnar jag på 4 låtar, om & om igen !



Misguided Ghosts - Paramore


Brick By Boring Brick - Paramore


White Light Moment - Tove Styrke


Just the Way You Are - Bruna Mars


Älskar dom !!

Dag 5; What is Love ?



Att lära sig älska är som att lära sig cykla, har man en gång gjort det glömmer man aldrig



Kärlek för mig är allt ätbart som får min smaklökar att dansa & Musik (;

Man hittar kärlek hos sina vänner, man hittar kärlek hos sin familj, ja.. Hos alla som man vet tycker om en precis för den man är. Men det finns också kärlek som sträcker sig till en helt annan nivå. När det blir magiskt, när man hittar någon som man kallar för sin. Någon som man vet att man kan krypa upp i famnen på any time. Någon som alltid finns där. En som man kan kolla i ögonen och veta bara genom en blick att denna någon faktiskt känner samma underbara sak som en själv gör. Någon som man delar allt med ; glädje, skratt, tårar, hat, lust och som man helt och hållet öppnar upp sitt inre för. Någon som man alltid tänker på och som gör att man får det där underbart obeskrivliga pirret i magen, och som man vet känner exakt detsamma för dig, det är kärlek för mig ;*


Faaan, vad jag saknar de där !



Dag 2 - 4 ;

Long time, no see. Jag vet ! Är segast i världen när det gäller de här med min blogg, har blivit iaf :/ Vilket jag tycker är jävligt synd eftersom jag älskar att skriva av mig här. En ändring kommer, lovar! Bara de att de senaste dagarna har jag haft ganska mycket annat som jag har tyckt vart viktigare att prioritera (:


Jag gjorde några ändringar i min lista också, som heller inte flytit på som den skulle. Menmen.. Jag får väl göra som "alla andra" och lägga upp det jag missat !


Dag 2 - Något ni inte vet om mig ; Jag har en sjuk cellskräck, detta är något jag nyligen har uppfattat om mig själv. Trånga utrymmen och tankar om att fastna någonstans där det är sjukt trångt gör mig skräckslagen. Drömde för några nätter sen att min lillebror hade byggt en snöborg och att jag och han lekte i den. Då skulle jag krypa in i en av gångarna, den var jättebred i början så var den säkert 4 m lång. Men så i mitten blev den jättesmal och jag fastnade. Där satt jag fast i mitten av tunneln och ingen visste hur de skulle få loss mig. Vaknade alldeles kallsvettig med panik och tackade de högre makterna för att det endast var en dröm !


Dag 3 - Mindre bra sidor hos mig ; Jag har ett sjukt taskigt morgonhumör, när jag är förbannad så är jag förbannad - då ska det mycket till för att jag ska bli på bra humör igen. Det bästa man kan göra i en sådan situation är att bara låta mig vara. Kass på att passa tider och stressa är inte min starka sida. Har nog också ganska lätt för att dömma folk, är hemsk tacksam över att den dåliga egenskapen börjar gå mot de bättre. Och sist - men inte minst. Har väldiga problem att få saker uträttade, till det krävs en stark motivation :p


Dag 4 - En sak jag älskar från min garderob ; Ett plagg som jag absolut inte skulle kunna klara mig utan är mina älskade Everest mjukisbyxor med mudd nedtill! Vad vore ett liv utan dom ;) De är säkert inte snygga på nåt vis. Men så sjukt bekväma, speciellt nu på vintern när det är kallt ute. Ingen fan som ser hur många långkalsonger som gömmer sig därunder :p Haha! Så är de ju så otroligt bekväma också.


Dag 1; Presentera mig själv

Den 1 Oktober 1989, 15.01, föddes på BB i Skövde en flicka som fick namnet Emelie " Jenny Helena " Petersson. Växte upp i staden Tidaholm som ligger 3 mil utanför Skövde i Västragötaland. Hon kom att bo där ett antal år innan familjen tog flyttlasset och bosatte sig i Skultorp som är en "förort" till Skövde. Där bodde de några år innan de återigen flyttade tillbaka till Tidaholm.

Mamma och pappa skiljde sig, så jag har alltså vart mer elle mindre 50/50 Tidaholmsbo, 50/50 Skövdebo. Växte upp som ganska klåfingrig, envis, gjorde alltid min grej och sket helt enkelt i vad folk tyckte, aldrig vart något stort fan av skolan, men alltid vart omtänksam, glad, empatisk och otroligt seg. Djup och jävligt känslig när det kommer till kritan. Dålig på att passa tider, älskar att sova så hatar att gå upp tidigt!

Älskar djur och är mer eller mindre uppväxt på en Bondgård. När jag var 20 år gammal bestämde jag mig för att söka en 20 veckorskurs till djurskötare med inriktning nöt eller svin på Uddetorps naturbruksgymnasium. På min 21 års dag fick jag reda på att jag blivit antagen, men hade redan några månader innan bestämt mig för att flytta från Tidaholm till Skövde, och här är jag nu. Bor hos pappa i ett litet omordert torp i Skövde, skolan går kalasbra och att gå upp tidigt var ju inga problem och sist men inte minst - jag måste få säga att jag numera älskar skolan, stormtrivs !



Som alla andra, typ

Ska nu göra något som så många andra bloggare gör, jag är inte den som gärna följer strömmen och hakar på trender. Men kände att detta passade mig ganska bra. Så why not ?

Älskar att skriva, så har jag nog inte gett någon direkt bild av mig själv innan. Så, here we go !





 

¤

1 - Presentera mig själv
¤ 2 - Något ni inte vem om mig
¤ 3 - Mindre bra sidor hos mig
¤ 4 - EN sak jag älskar från min garderob
¤ 5 - Vad är kärlek
¤ 6 - Min dag
¤ 7 - Min bästa vän
¤ 8 - Ett ögonblick
¤ 9 - Mamma
¤ 10 - Det här hade jag på mig idag
¤ 11 - Mina syskon
¤ 12 - Djur
¤ 13 - Låtar jag lyssnar på om & om igen
¤ 14 - Min framtid
¤ 15 - Mina drömmar
¤ 16 - Min första kyss
¤ 17 - Detta är jag beroende av
¤ 18 - Min favoritfödelsedag
¤ 19 - Det här ångrar jag
¤ 20 - Pappa
¤ 21 - Något jag gillar med mig själv
¤ 22 - Det här upprör mig/får mig att gråta
¤ 23 - Det här får mig att hoppa av glädje
¤ 24 - Min barndom
¤ 25 - Något jag vill ha
¤ 26 - Mina rädslor
¤ 27 - Min favoritplats
¤ 28 - Det här saknar jag
¤ 29 - Om 10 år...
¤ 30 - Ett sista ögonblick

RIP !

En tår rann nerför min kind, den rann för dig.

Minnen i mitt huvud ploppade upp, minnena om dig.

Du fick leva många fina år, och jag är glad att jag fick dela några av dom med dig.

Glömmer aldrig ditt glada sätt, glömmer aldrig ditt härliga leende.

Du hade en mycket stark vilja, och jag hoppas att du fick den igenom till slutet.

Vet vi sa att vi skulle komma och hälsa på dig, nu är det försent.

Tänk om den som bestämde ditt slut bara väntat ett tag till, men döden tar ju alltid de bästa när vi runtomkring minst anar det. Och det gör förbannat ont !

Vila i frid älskade Majlis, hoppas du har det bra där du är nu. <3


Så äre :D

Då går det mot slutet på 4 veckan i skolan, fan tiden har ju bara dratt iväg! Och jag tycker det fortfarande är lika roligt :O Tanken slår mig varje dag, att jag fortfarande har samma arrangemang och motivation. Detta känns så obeskrivligt underbart så kan inte sätta ord på det. Förut kunde alarmet stå och tjuta en timme utan att jag ens reagerade, men nu, jag studsar upp som en fjäder på morgonen. Missat en förmiddag i skolan pga ett läkarbesök och en del på praktiken pga röjj i lägenheten och tandläkarbesök. Men annars så har jag inte missat nåt, jag är så duktig!

Tänk om jag bara hade skitit i vad alla sa i 9an och andra året på IV - "Det lönar sig inte att utbilda sig inom jordbruket, du får inga jobb ändå." Tänk vad man kan påverkas lätt när man är ung och dum. Jag har lärt mig i efterhand att helt gå mina egna vägar, följa mitt hjärta och lyssna till vad det säger. Och se, jag har hittat rätt nu, efter många om och men.


Det som är den roligaste biten är att jag lär mig något nytt varje dag, mina klasskompisar är underbara på deras egna lilla vis och lärarna är toppen. Praktiken, trots restiderna, trivs jag jätte bra på.
Jag skulle inte byta ut detta mot något annat! Jag mår så jävla bra nu :D


Och det ska ingen jävel få ändra på, Punkt Slut !!!


RSS 2.0