Dag 1: En låt som beskriver min musikstil.

Jag kan inte säga att jag har en speciell musikstil, jag lyssnar på så mycket olika musik. Så det skulle bli flera låtar. Jag lyssnar på allt från ballader till hårdrock :) Och musik jag lyssnar på varierar från dag till dag, beroende vilket humör jag är på, något speciellt som har hänt och väder :)

Idag är jag glad, ska träffa en nära väns mamma. Det var evigheter sen jag träffade henne, och hon är verkligen en person jag ser upp till och tycker mycket om. Ska dit med min kusin Becca. Dagens låt, symboliserar tiden då jag och min vän alltid var hos hennes mamma, det var sommar, blev mycket grillat, gott dricka och en hel massa skratt men också förståndigt prat då vi båda var i "ofas" och även fast vi inte tyckte att vi behövde några goda råd för stunden av hennes mamma, så är jag nu i efterhand glad för att hon tog sig tid att hjälpa oss på sitt sätt <3




Under den sommaren gick timoteijs skiva varm i bilen, alla deras låtar från denna plattan är bra. Det finns så jäkla mycket minnen till dessa låtar, så de kommer aldrig bli dåliga. Sommaren 2010 glömmer ja aldrig <3

Musiklista !

Jag har försökt mig på "listor" förr, men ja har tappat intresset redan vid första dan. Men musik dyrkar jag, kan spendera timmar på att hitta ny musik. Musik av all dess slag är mitt typ av heroin, helt beroende :)


Dag 1: En låt som beskriver min musikstil.
Dag 2: En låt som påminner om någon speciell tid/period i mitt liv.
Dag 3: En låt av en artist som jag beundrar.
Dag 4: En speciell låt för dig och din älskling.
Dag 5: En låt som får mig att tänka på en gammal vän.
Dag 6: En låt som påminner om min nuvarande bästa vän.
Dag 7: En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får den ”där känslan” av.
Dag 8: En låt som påminner om en speciell dag.
Dag 9: En låt som betyder mycket för mig.
Dag 10: Den bästa låten just nu.
Dag 11: En låt från min favorit artist of all times.
Dag 12: En låt från en ny favoritartist.
Dag 13: Den bästa videon just nu.
Dag 14: En låt som gör mig glad.

Animal Police Miami




Zappade igenom kanalerna på tv i brist på något vettigt att titta på, då fastnade jag på Animal Planet och Animal Cops Miami. Vilket jäkla jobb, snacka om att verkligen föra djurens talan och göra skillnad. I detta programmet handlade det iaf om kor. Det handlade om tjuvjägare, och inspektören själv var uppväxt på en farm i Kuba. Pga det och råheten i slaktandet av korna, som skedde nattetid, så tog inspektören detta verkligen på blodigt allvar. Han skulle ha fast jägarna till vilket pris som helst, tyvärr lyckades han inte. Men pga av insatser såsom väggspärrar för de vägar in till gården som inte användes, staket och insatser av polisen i Miami så upphörde tjuvjakten.

De asen smög in på gårdarna nattetid och skar korna i senorna på bakbenen. Resten tänker ja inte skriva om. Fattar inte att det finns såna monster. Fattar inte att det finns folk som medvetet skadar någon som inte kan försvara sig, eller skadar dom så de pga det inte kan försvara sig.

Fäller alltid någon typ av tår under dessa program, men detta avsnittet var extra känsligt. Usch å fy!


Den som väntar..

Idag har vart som alla andra dagar, vakna när jag vakna, drack kaffe och åt frukost.

Hem till mamma och färgade håret, var sååå trött på utväxten ! Men nu är det fint igen :)

Har fått igång mitt trådlösa på datorn igen, tack vare mamma och killen på supporten hos tele2. Och just nu sitter jag och är förundrad över att det endast är 4 dagar kvar till BF för min syster, i de flesta fallen går man ju över tiden. Men snart är h*n ute, och det är fler med mig som längtar.


Är redan faster åt två underbara ungar, ska bli så roligt att även bli moster.

Nu är det bara jag kvar i skaran att få tillökning, för det behövs en partner och mycke kärlek, men sen är det så mycket jag vill göra med mitt liv innan så det får vänta. Har ju hela livet framför mig, så nöjer mig med att låna mina syskons ungar.


Koutställning <3

Idag gick jag och Becca upp tidigt för att åka iväg till Skara och kolla in koutställningen på Uddetorp :) Skäms nästan för att erkänna detta, men jag har aldrig tidigare varit på en koutställning, men detta var definitivt inte min sista :) Det var superkul, och man hade massa fint att kolla på hela tiden. Och jag har mått så bra hela dan idag bland alla snygga kossor :D

Alla som sysslar med showmanship ska ha en stor eloge, tycker verkligen att det är hur tufft som helst. Man såg ju hur alla pysslade med kossorna på plats, men det är ju så mycket mer arbete innan, och så lång tid innan. Och några kända ansiktet från Bondeliv såg man också.

Träffade även veterinärerna från mitt gamla jobb, en som seminerade korna på mitt gamla jobb ställde ut så träffade jag 2 av mina gamla klasskompisar från vuxenutbildningen på Uddetorp. Massa prat, leenden och finfina kort blev det idag, samt en dag som det kommer dröjja innan jag glömmer :)





Bara några av alla fina damer som visades under dagen !


....



Efter att min kusin Becca slutat sin praktik idag skulle vi cyklat och mött varandra. Härifrån pappa till henne är det ca 7 km, så vi skulle mötts på halva vägen och sedan haft picknick. Men det var sent å motivationen var väl kanske inte på topp så vi begav oss till farmor och farfar istället :) Där blev det farfars soppa och kålpudding samt tårta till efterrätt :)

Det suger verkligen att vara arbetslös vill jag lova ! Så ni som har arbeten, tänk er för innan ni säger upp er och sköt er verkligen så ni får ha kvar ert jobb.

Gossip Girl nästa, god natt :)


Trött och Uttråkad





Uttråkad, på mitt liv !
Trött på att vakna och bara ta dagen som den kommer :/ Trött på att vara uppe på kvällen och veta att man inte har något ”viktigt” att gå upp till på morgonen därpå. Trött på att inte behöva ställa alarmet.

Jag saknar ”mina” kossor, ja saknar de brääääääääkande tackorna, som oftast var en pain in the ass men som jag långt långt inne älskar djupt, jag saknar lammningen och alla de små liven som tittade ut (med eller utan hjälp), fulla av liv. Och jag saknar de man fick hjälpa med livsgnistan. Jag saknar guldklimparna, de där ögonblicken och händelserna man ALDRIG glömmer. Lamm som föds halvdöda och även såna som vid födseln är pigga men som senare blir pigga, att få vara den avgörande länken för dom mellan liv och död, se att det jag gör/gjorde för dom var så avgörande för för deras liv. Jag saknar att vara barnmorska åt kossor såsom tackor, jag saknar hur vardera djurart pratade med en när man visade sig vid ”matdags”.

Jag saknar mina bebisar, kalvarna, hur de sticker ut tungorna och blir alldeles tossiga när de ser att man kommer med mjölkkärran. Jag saknar att faktiskt känna varenda individ som jag dagligen jobbade med, mina kompisar. Jag saknar hur kossorna skulle vara på och slicka på allt. Men främst så saknar jag sista stunden i lagårn kvällstid, när allt är klart och det är dags att gå hem, det där lugnet. Lugnet som inte finns någon annanstans, harmonin över att korna lägger sig ner, harmonin över att kvigorna står tysta och nöjda och idisslar sitt ensilage, lugnet med att veta att man under dagen gjort ett bra jobb för djuren och att alla nu är nöjda och glada för dagen. Minns att jag kunde sitta på änden av foderbordet en stund innan jag gick hem och bara lyssna. Man kunde verkligen höra en knappnål falla till golvet. Det enda som hördes var idisslande kor och någon kalv som ”bäddade” i en ensambox. Detta är livet !



RSS 2.0