Tänk innan ni klagar !

Folk bara klagar tycker jag, det är väl till en viss del förståeligt för er som ska ut på vägarna och åka då vägen inte är ordentligt skottad att ni blir irriterade. Det stör ju förvisso inte mig eftersom jag inte har något körkort och inte då heller behöver oroa mig för detta ! Men jag lider med både er som ska ut på vägarna och inte kan ta er fram som ni vill, samtidigt som jag lider jävligt mycket med dom som faktiskt får se till att vägarna ska vara såpass att man ska kunna köra på dom, men det är bättre att komma 20 minuter för sent än 20 minuter för tidigt dit vi ska efter jordelivet. Så tycker jag ! Fan tänk vad de som står för snöröjningen får slita, både chaufförer och såna som röjjer inne i städerna. Vet själv hur jävla trökigt det är när man vart ute och röjjt gångar i trädgården för att en halvtimme senare titta ut och gångarna är ett minne blott. Men vädret kan vi faktiskt inte göra någonting åt, alla blir drabbade av detta på ett eller annat sätt. En kommer inte till jobbet i tid, en skolbarn på landet kanske inte kan komma till skolan, samtidigt som det sitter en chaufför någonstans i en lastbil och har dåligt samvete över att det här skolbarnet faktiskt inte har fått komma iväg till skolan pga av honom medan han har flera andra vägar att ploga samtidigt. Men man kan bara göra en sak i taget och inte vara på flera stället samtidigt. Så var och en får göra det bästa av situationen och helt enkelt stå ut till det slutat snöa !

Jag som ni hatar det här jävla vädret, hatar alla förseningar som blir på bussar och tåg. Hatar också att behöva gå och glida omkring på snö på vägarna. Men vi får bara gilla läget. Imorse kunde jag inte ta mig till praktiken för vi var insnöade, men jag tog telefonen och ringde till min praktikvärd och förklara läget. Gör ett tappert försök nu i eftermiddag istället. Tyckte inte heller det var så jävla kul att börja morgonen med att skotta snö, men whattodo ? Knappast någon annan som kommer hit och gör det åt mig. Annat är de för er som bor i stan, där finns de folk som gör det åt er, eller ska göra det. Så blir folk förbannade för att det inte är skottat på en del trottoarer tillexempel, men de har inte bara den trottoaren att skotta. Var tacksamma för de resursen som finns istället och sluta gnäll så mycket. I sinom tid blir nog er trottoar skottad också, om inte annat kan ni ju göra de själva ! Tänk på de som har de värre istället..


Min dag
började med att jag blev kall, ända in i märgen, när jag kom ner på nedervåningen vid 05.00. Och vad gör man då om man har en vedspis som står i ett hörne och ser fantastisk ut ? Jo, man föder den i form av ved. Och hur gör man de för den som inte vet ? Man får ju givetvis gå ut och hämta ved. Bara palta på sig kläder och klampa ut i det wunderbara vädret, vada sig igenom snön som var en halvmeter hög (hitta inte snöskyffeln), in i veboa och hugga till ett par bitar, sen in till huset igen. Så när jag väl var framme vid huset såg jag snöskyffeln. Då var det bara att bita i det sura äpplet och dra igång med skottningen, det allra värsta tog ju som tur var pappa med snöslungan när han vakna till liv. Man får hjälpas åt. Men nu, några timmar senare ser det åter likadant ut. Men varmt blev det i huset iaf och nu är maten klar. Snart ska jag traska iväg i snön för att sätta mig och vänta på en buss som nån gång kommer till hållplatsen. Jävla väder alltså, se.. Jag kan jag också ;)


Helvetes morgon..

Vägen till bussen blev på en jävligt dåligt plogad väg i snömodd genom segerstorpsbyn, åh vadå by ? Skit samhälle typ.. Kom inte iväg i rätt tid hemmifrån så jag stressa som ett litet djur samtidigt som jag gick och spände mig för att vara beredd vid ett eventuellt fall. Vid sista fartguppet, då det återstår 2 minuter till bussen visa klockan 06.54, 10 minuter till godo ! Väl uppe på bron där det är helt öppet, piska den förbannade snön från höger rätt i fejset som små nålar :@

10 minuters härlig väntan på bussen i snöstorm typ :/ Inte direkt det man vill börja morgonen med. Väl på bussen var det stop efter stop. Bussen skulle vara framme 07.19 på stationen, när klockan var 07.19 återstod det säkert 4 minuter kvar till stationen och min buss mot Skara avgår 07.25. Paniken växte. Så givetvis slog stopljuset om till rött i korsningen vid Netto. Gud vad jag förbanna tjejen som hållplatsen precis innan korset valt just att åka buss denna morgon !

Grönt, bussen gasar på, så från sekunden åker det ut en traktor mitt framför bussen. Aldrig innan hade jag hatat blått så mycket förut. Svordommarna och irritationen i mitt inre växte och blev grövre. Traktorn svängde snabbt av så bussen åter kan ta sig fram, ne men då är det något pucko som skulle av bussen istället. Bussen stannade på hållplatsen bakom resecentrum, tanken att hoppa av, springa sista biten till trapporna, upp genom tunneln, ner så vidare till bussen slog mig. Men hann inte fiska upp mobilen och kolla klockan.

2 minuter senare är vi framme. Kommer in till busshållsplatserna och ser att bussen ( där 1an brukar gå ifrån ) åker :@ Men som tur var använde jag för en gångs skull ögonen och såg till min stora glädje ytterligare en buss som skulle till Skara. Så efter många om och men, en så kallad kass morgon, kom jag med bussen. Och orsaken till detta kaos ? Snön !!! Smällt för fan..


Nu är ögonlocken tunga som bly så för min del blir det sängen, praktik imorgon :) Natti!




The winner take it all !

K-F Vann! Jag hade rätt :D Ett stort Grattis till honom. Såg båda som vinnare men han har verkligen kämpat och med resultat. Nu var den säsongen över, hoppas det kommer en ny snart :) Nu blire plugg för hela slanten sen sova, skola imorgon :D


http://apps.facebook.com/vemvinneridol/?idol_ref=721610357 - Föresten, är du som jag ett stort fan av Idol ? Gå då in och rösta på vem du tror kommer vinna, samtidigt ser du också vad andra har röstat :D


......

Då var man hemma igen efter en bonusdag i Tidaholm :) En mycket bra vistelse har de varit !


Packat i lägenheten, umgåtts med kompisar och familj. Men imorgon är det åter skola, åh jag längtar ! :D Kvällen har bestått av Paradise och nu sitter jag å kikar på finalen av Biggest Loser. Gud va snygg Karl-Fredrik har blivit ;) Pudding där ;) Tror de är han som tar hem de!


Men fan va jag hatar reklamen !! Det är över en MÅNAD kvar till Jul, men på reklamen kan man tro att den är om en vecka, herre jösses. Julen ska vara fridfull men allt detta köptvång och påtryckningar överallt gör inte den Julstress som redan finns bättre. Synd att folk alltid ska förstöra sånt som faktiskt är uppskattningsbart :(


Long time no see..

Så.. Bättre sent än aldrig som di brukar säga ;) Helt ärligt har jag faktiskt inte orkat skriva något nu på ett tag, har haft skrivstopp eller vad man ska kalla de! Men nu så.. Kände att jag inte hade något bättre för mig så då passar jag på att skriva ett par rader.


Idag så har jag en sån där älskvärd dag som kallas studiedag :) Yeah! Tack och lov för den som uppfann de, fast de känns ändå lite motigt. De hade kunnat lägga den längre fram för helt ärligt längtar jag till skolan :O Haha, ja det är sant de ni läser. Aldrig förut känt att det är så kul med skolan som nu. Klasskompisarna är underbara och lärarna också. Men imorgon så, då är det vanlig skoldag igen :D Helgen som vart har spenderats hemma hos min underbara mamma i Tidaholm. Så det blev praktik i Fredags, mötte upp Amanda i Skövde sen gick vi och åt, efter det blev det en 40 minuters promenad hem till pappa och sen vidare till Tidaholm. Kvällen spenderades med Sandra och Elli, som höll på att sluta i en hjärtattack när Olle hängde löst i Idol, men Svenska folket tog sitt förnuft till fånga och flest röster gavs Olle <3 Vad skulle Idol bli utan dig? Inte ett skit! Så nästan hjärtattack gick till glädjerus.


Lördag kväll blev ett tvåmannaparty för mig och Amanda. Röjjigare kvällar har jag vart med om ;) Men att sitta
och ta några kalla, spela kort med en underbar vän, tjöta skit och bara vara var helt klart skönare än jag hade trott !


Ett stort tack till min wunderbara mamma för ytterligare en skön helg, du betyder mer än du tror! <3




7 Years, still miss u

Hahaha - Jag lura nästan mig själv, började nästan känna. Tur att de tog stopp innan de var försent..



Mormor, jag saknar dig
:( Det har idag gått 7 år sen du gick ifrån oss. De 7 åren har gått alldeles för fort. Det är så mycket som har hänt och så mycke du har missat. Så många saker som jag vet att du hade velat uppleva. Men livet är ju så, någon gång tar det slut. För dig blev det den 18 nov 2003. En dag jag aldrig glömmer, den hemskaste kvällen i mitt liv.


Men jag kommer alltid minnas dig för den underbara människa du var, för allt fint du gav oss som världens bästa mormor. Vet att det är som Erik säger, att du är en ängel som sitter och kollar ner på oss. Var och tände ett ljus på din grav idag, det var fint där som vanligt.


Har så många fina minnen av dig, de finns alltid kvar <3 Älskar dig nu som jag älskade dig då!


Åååååååååååååååh!!!!

Att något som börja så bra kan sluta så dåligt!


Fan.. Trivs ju bra på min praktikplats, så ska de inte finnas något att göra. De där med restiderna känns inte kul ALLS :( Men det är bara att ta sig i kragen och säga som det är, typ. Pratade med Margareta i skolan idag och hon förstod ju iallafall, skönt ! Så nu får vi se vart äpplet faller.


Har funderat ganska mycket de sista dagarna över övriga saker i mitt liv. Inte kommit fram till så vidare smarta saker men de slutsatser jag tagit är nog ganska bra. Skrev ju för en tid sen att jag kanske skulle bli ett litet ego och verkligen satsa på den gyllene regeln, och det ska jag bestämt göra. Har äntligen hittat något jag tycker är enormt kul och inget ska få störa det ! Allt de andra kan faktiskt få läggas åt sidan, för detta måste få komma i första hand. Det är nu eller aldrig, dags att göra något vettigt med de som kallas livet. Varför dra på sig saker eller blanda sig in i saker som man faktiskt kan bli sårad av, nu mår jag ju äntligen bra och känner att lyckan ler mot mig ! Vet att motgångar kommer komma men de tänker jag ta då, inte nu. Det står för mycke på spel.

PUNKT JÄVLA SLUT ! Dags att sluta studa för kvällen och dra sig vidare till sängen. Natti :)




Matte & Grålla saknar dig, Älskade Bebis


Synden straffar sig själv..




Asså, herre jösses! Man får verkligen igen att man inte sover ordentligt på nätterna.

Så jävla trött.. Det första jag satte mig i soffan så gav tröttheten mig en käftsmäll som heter duga. Men men, peppar peppar ! Fått en hel del uppgifter idag från skolan, vi har studiedag på måndag så vi har fått lite att göra under den dagen. Men det ska jag göra klart innan så jag slipper de på måndag. Då får jag en extra dag att fixa med lägenheten ;) Man får ju inte vara dum :P Älskade Bruttis kommer hit efter hennes jobb, pratade även med världens bästa Mia förut. Tack och lov för att de två finns i mitt liv ! Men så kom jag på hur jätte jätte längesen det var jag va där, fan vad jag saknar henne..


Men iallafall, skolan känns hur jävla bra som helst. Nu har de strulat till sig lite med praktiken. Tänker inte resa 2 timmar, vara där 1.5 timme för att efter det åka ytterligare 2 timmar hem. För att vid 3 åka hemifrån till stenstorp, vara där i 2 timmar och sen ha en resväg på 2 timmar hem. DET SUGER ! Hoppas att de fixar sig så jag får byta :)




Monday

Herrejävlar, det är måndag. Samma känsla, samma trötthet och samma härliga självförtroende :D Jag är bäst! Speciellt efter min händelserika morgon ;)

Vakna av att alarmet vröla 05.00. Men den där lilla djävulen som sitter på höger axel viska i mitt öra " Klockan är bara fem och du har faktiskt ont i ryggen, lägg dig ner och dra dig lite. Det har du gjort dig förtjänt av ". Sagt och gjort. 06.20 ringer mobilen. Jag svarar. Sofie i andra änden - Vad gör du? Jag - Ja jag ska väl gå upp nu. Sofie - Ja det vore på tiden, vet du vad klockan är ? Jag - Nej, vad är klockan?! Sofie - Den närmar sig halv sju! Jag - Försovit dig ? Hon - Mm, du också ? JAJJAMÄN...

Efter många om och men stod en kopp kaffe på bryggning i köket. På med kläder, mata missebebisarna, fixa skolväskan sen i med kaffet i min älskade Tupperware mugg med tillhörande lock. En sista koll på klockan - 06.35 ! Shit, det tar 40 minuter att gå till bussen, bussen avgår från F-porten 06.50. Tog pappas ena cykel, höll muggfan fel i handen så givetvis drog jag en snygg vurva i lergruset när jag skulle upp på cykeln, samtidigt kunde jag höra den lilla djävulen skratta på axeln. Men jag kom fan i tid till bussen. 06.46 visa uret när jag var framme, dock kändes det som det brann i mina lungor, men.. säger ju de - Jag är bäst ! Hell Yeah..

Skolan har gått kanon, var kul att träffa alla igen och höra hur det hade gått för de andra på deras praktiker. Så jävla kul att sitta på lektionerna och diskutera allt och inget inom de ämnena vi har. Och vi hjälper varandra mer än vi tror, jätte nyttigt och kul att utbyta kunskaper. Men, måndag.. Tröttheten är där den ska. Nu ska jag fixa lunchlåda till imorgon, fixa en läxa och sen blir det sova :D Wunderbart <3


Läsvärt





Det här är 14 - åriga Tessans egen historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad. Med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll raseras allt.

På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitutioni jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon flyttar för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen förtsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet ?

14 ÅR TILL SALU är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.


( Lånat från baksidan på boken )


Detta är en verklighetsbaserad bok, skriven några år efter händelserna utspelade sig. Tycker alla kan läsa denna. Tessan berättar om något fruktansvärt som faktiskt hänt henne, men hennes liv fortsatte, efter många om och men, efter detta. Denna bok är ett bevis på ren styrka. Och att livet faktiskt har en fortsättning trots motgångar.


Jag ser de snöar..

Hej mitt vinterland.. Precis så är det, det är massa snö utanför och ännu förtsätter den falla. Folk klagar över detta, allt har sina delade meningar. Men samtidigt som jag inte gillar detta så kan jag finna det ganska mysigt. Snön gör att det lyser upp utomhus, snön lägger sitt täcke över allt som är tänkbart att täcka. Det är så fint vid bäcken som rinner bakom pappas hus nu. Men samtidigt som fördelarna är fina så är nackdelarna tunga och inte alls så roliga.


Att skotta snö är inte mitt främsta nöje, men ett måste ! Och med tanke på min pappas arbetstider så måste ju någon få det gjort. Sen så blir man ju blöt och kall också Snön orsakar också problem för våra yrkeschaufförer på vägarna men självklart också för alla andra resenärer, lider med er! Men de där för - och nackdelarna väger på något konstigt sätt upp varandra.


Andra dagen i skolan idag :) Började med en ostadig resa dit. Efter 10 kaffet så begav vi oss till omklädningsrummet för att slänga på oss lagårdskläderna. Och där har vi spenderat vår dag, riktigt mysigt. Älskar ju de där stora klumpiga kossorna. Vi hade ingen direktkontakt med de idag men en och en annan klapp fick det bli. Blev hemskt förtjust i deras Jersey, detta är också deras enda. Fan va kelig hon var, så jäkla underbart med tillgivna djur.

 


Och ja, en stor klumpig tung ko kan faktiskt vara kelig! Varför skulle inte de behöva närhet?

Haft lite genomgångar på olika saker idag också, blandannat hur mjölken kommer ur juvret. Även om jag redan kan mjölka och vet de flesta rutiner osv så har även jag lärt mig något nytt idag. Fan, detta känns så otroligt rätt för mig. Känner mig som hemma :) Och jag är så otroligt glad att jag för första gången i mitt liv (känns de som) verkligen går in för något.


Imorgon börjar praktiken. Jag ska vara hos en bonde i Stenstorp. Har har 24 uppbundna kor och ett antal stutar.. Hoppas jag slipper har för mycket närkontakt med dom :S Tjurar är inget att leka med, med de ska ju ha sitt de också. Börjar klockan 13.00 imorgon, så jag kan passa på att sova en timme extra, skönt! Men tänker inte rubba den där tidiga uppstigningen nu när jag börjat komma in i det. Denna kväll är ett stort undantag tack vare att jag somna en timme i soffan förut, DUMMA JAG ! Men nu väger ögonlocken åter tungt så nu kallar sängen, vilket ska bli sjukt skönt.


Hoppas inte snön är allt för påfrestande för er, och att ni sover gott. G´night !


God morgon

Idag vaknade jag med ett otroligt bra självförtroende, JAG KAN OM JAG VILL!

Gick och la mig vid 11 igår ungefär, och i bakhuvudet tänkte jag bara på att komma upp nu på morgonen.. Min största skräck är att komma in i en period då jag bara försover mig.

Men fortsätter jag så här - nu när jag vet att jag kan så kommer detta gå kanoners.


Vaknade direkt när klockan ringde nu på morgonen, kom ner och såg att det var väldigt ljust ute. Anledningen ? Lappmögel :/ Inte varje dag man börjar morgonen med att gå ut och skotta snö.


Det värsta med detta skitväder är att jag ska behöva cykla till praktiken på torsdag från station, 3 km är det därifrån till gården jag ska vara på.

Nu är det gjort iallafall, pappa är vaken och har dratt igång och eldat i vedspisen. Om en timme är det dags att åka till skolan så ska dra fram lite oömma lagårdskläder.


Vi hörs sen, trots detta väder ska jag ha en toppen dag! Det hoppas jag ni också får.


Allvaret har börjat!

Första skoldagen idag. Och nervositeten lös med sin frånvaro när jag vakna. Skulle gå upp 07.30, men vakna av en skrikande pappa nere i köket, så vakna 06.30. Bruttis kom hit på kaffe, jag fixa mig iordning sen åkte vi mot Skara. Hehe, men på vägen till skolan däremot så blomma nervositeten upp! Men den släppte fort, bara man satt sig hos de andra och spanat av läget så vart de lugnt :)


Vi ska läsa 7 ämnen på dessa 20 veckor, och allt som allt rör de sig om 500 p.

De första 8 veckorna (basblocket) ska vi läsa ; 

  • Djurkunskap
  • Lantbruksdjurskunskap.

Under de kommande 12 veckor då man väljer inriktining - nöt eller gris kommer vi läsa ; 

  • mjölk- och nötköttsproduktion,
  • inomgårdsmekanisering,
  • sjukvårdslära,
  • etologi (djursignaler)
  • Vi kommer även ha ett projekt. Projektet är ett fördjupningsarbete där vi väljer ämne själva.
  • Under dessa 20 veckor kommer vi även att få föra loggbok på praktiken och göra en praktikrapport.


Min första dag har vart toppen, alla i klassen verkar bra. Inte pratat med alla men de jag pratat med är det absolut inga fel på :) Vi kommer nog bli ett glatt gäng på 14 brudar, varav 4 av oss kommer läsa distans.


Helt ärligt så orkar jag inte skriva mer idag, ögonlocken väger tungt. Sängen kallar med djup och bestämd stämma :P Imorgon ska vi vara i lagården hela dagen, kommer även att få testa på att köra traktor. Morgondagen kommer bli en kul dag, yeah :D Vi hörs!


Beroendeframkallande

Olle i Idol är så fucking jävla bäst ! Han är fin att kolla på, vacker att lyssna på och han når verkligen ut med de han gör. Blev änna lite blöt i ögonen ikväll när han sjöng till sin bror!


Föresten, att rensa tänderna med tandtråd är som orgasm för tandköttet..

Kommer lätt bli beroende av detta :p Både av tandtråd & Olle, så fort det är skivsläpp så kommer jag kuta till affären för att köpa den ;)


Torsdag

Blev ännu en skön kväll, och dag :)


Hämtade Erik (lillebror) på fritids så cykla vi och fika med tjejerna. Haha, det va kul när han fick tag i handdockorna och terra dom med de :P Sen efter fiket var vi inne en sväng på Netto. Då ville Erik hemskt gärna ha badankor så han slapp bada själv i badkaret hedanefter :P Han är så sööt min lillebror. Vi stanna även till i statsparken på vägen hem och gunga lite.


Kvällen i övrigt spenderades hos Elli med Paradise Hotell och Robinson. Jag åt chips ! Himmelskt gott var det, detta är första dagen sedan i lördags jag kunnat äta utan att det gjort djävulskt ont, tandköttsinflammation och jag är numera väldigt ovänner.

Sen kom Dennis, Ida, Banne, Krister. De hade med sig sitt lilla underverk Lukas.

Vi spelade kort, tjöta skit och hade allmänt trevligt. Supernajs :D


Nu kallar sängen, de där med att vända dygnet går faktiskt bra! Bara ge sig fan på´t :)




Banne, Krister och Lille Lukas :)



Mor & Son !



Trött liten kille..


4 dagar kvar till 20 veckor av förändring




20 Veckor av slit, 20 veckor av tidiga mornar, 20 veckors drunknande i skolböcker, 20 veckor med ett stort fokus på endast skolan, 20 veckor som jag hoppas ska bli 20 av de bästa veckorna i mitt liv. 20 veckor som kan bana väg till så mycket !

Ju mer dagarna rinner ut och ju mer de närmar sig så ökar den där klumpen i magen, nervositeten ökar. Men jag är så otroligt taggad på detta !


Elinor sa till mig - " Jag brukar också vara nervös dagen innan första skoldagen över vad de är för folk som ska börja i klassen. " Men min nervositet är inte riktad mot de. Jag är nervös över om jag ska komma upp på mornarna och om jag kommer hänga med i studierna. Men jag har vart taggad på detta hela sommaren, ända sedan jag skicka in ansökan.


Och jag kom in, Tidaholms kommun betalar trots att jag flyttar till Skövde !

SÅ NU JÄVLAR KÖR VI !! Tummen upp för mig ta mej fan ;)


Ett behövligt besök !

Va hos tandis igår, va så jävla skitnervös innan. Hatar tandläkare efter att jag skulle få en tandställning insatt för några år sen. Då tandläkaren inte tog hänsyn till att det faktiskt kunde göra ont och som inte förstod att tänder inte är töjbara.. Men denna tandläkare jag hade igår var den bästa jag stött på. Hon förklarade allt i minsta detalj för mig. Hehe, kände mig som ett litet barn emellanåt :P Hon frågade hela tiden om det gick bra, om de gjorde för ont osv. Men hon var kanoners ! Hon bokade in 3 nya tider innan december, efter årsskiftet får jag ju betala när jag går dit. Så nu ska den här jävla tandköttsinflammationen få på truten ! Ska skölja munnen med ett bakteriedödande medel i 7 dar, hoppas bakterierna lider lika mycket som jag fått göra men att de dör snabbt :P

Blev rekommenderad att börja använda tandtråd, köpte detta och rengjorde mellan alla tänder igår.
Helvete va de kittlades, inte på ett bra sätt - var obehagligt jävlar !

Men.. besöket är gjort, inhandlat allt jag behöver till munnen och hoppas de blir bättre snart :)


I´M S O F U C K I N G P I S S E D



Blir så jävla förbannad på alla dessa jävla myndigheter som sitter på sina feta arslen, får en fet lön varje månad och kan bestämma och göra hur de vill med folks liv. De skiter väl i hur det blir för oss efter besluten, om vi halkar efter med hyror och räkningar. De får ju fortfarande sin lön och kan leva gott. Och vet ni, de är faktiskt felfria! De gör ALDRIG fel. Så försök inte säga annat till dom. Detta är faktiskt bara vad de försöker intala oss. Men... De är inte felfria, vare sig de själva vill tro det eller inte.


Jag är inte stolt över att jag får hjälp av soc, jag är inte nöjd över det liv jag levt i ett år. Men va fan ska man göra ? Jag har ingen utbildning, blir nekad varenda jobb jag söker och mycket på grund av att jag inte har något körkort. Men till skillnad från många andra som har socialbidrag i detta landet så har jag gått till ett vägskäl och valt att byta riktning.


På måndag börjar jag plugga, på måndag får jag rutin i vardagen, på måndag börjar mitt nya liv. Och jag kommer göra allt som står i min makt för att aldrig igen hamna på soc !


Detta ger mig en utbildning - med utbildning har man större chans till ett jobb - ett jobb ger pengar - och med mer pengar i plånboken så kan jag skaffa mig mitt körkort.


Sen ser inte jag ner på andra som går på soc, för det finns vissa som inte kan göra annat, det finns folk som blir förtidspensionärer av olika anledningar och därför inte kan jobba.

Men jag är trött på skiten, jag är trött på denna myndighet, jag är förbannat stolt över att jag ändrat riktining i livet. För vill man inget själv så kommer man aldrig framåt. Någon gång måste man ta tag i sig själv och fråga sig - Vad jag jag göra för att jag ska få ett bättre liv, vad kan jag själv göra åt de ? För ingen annan än du själv kan välja vad du vill, du kan få hjälp på traven och stöd men i slutändan är beslutet ditt ! Allt handlar om vilja.


PUNKT JÄVLA SLUT !!!!


Närmar sig

Gokväll gokväll :)


Fick brev från skolan idag, 1 vecka kvar, fick en lista på mina "klasskamrater" så även en beskrivning på hur de första dagarna kommer se ut. Första dagen ska vi ha individuella samtal och fotografering bla, hela tisdag eftermiddagen kommer spenderas på olika gårdar som vi ska åka omkring och besöka. De ringde också och sa att de fixat en praktikplats åt mig, i segersta. Hon på skolan hade hört fel, men allting löser sig. Även också detta! Klassen består ENDAST av tjejer! Får la änna hoppas att det är brudar/kvinnor med hjärncellerna på rätt ställe. Nervositeten ökar :S


Åkt på tandköttsinflammation, detta suger, detta är ett lidande! Kul att behöva gråta som en bebis varje gång man borstar tänderna. Men det är inte det värsta, jag älskar mat! Men inte fan går det att äta med den här smärtan :'( Snyft! Som tur är så ska jag till Tandläkaren på Onsdag, tiden dit kommer kännas lång :(


Gjorde iallafall dagens goda gärning förut när jag kom till Sandra. Hade köpt med mig 2 risifrutti för att få något i magen. Hehe, när Moa såg mig, eller vad jag hade med mig snarare så lös hon upp som en sol.

Sandra - Hon är ett stort risifruttifan! Moa åt lite mera mat sen fick hon en tallrik med risifrutti på. Namnam sa hon gång på gång, hihi :) Hon är så söt de lille busfröet :D






Lite bilder från maskeradfesten i Lördags! Dennis var utklädd till.. ah, ni ser ju själva :P



Jag var Pirat :D



Rummmmphor ^^



Elli var aerobikinstruktör, kniiiiiiiiiiip !



Jag och Häxan Ida



Partypeople


RSS 2.0