...


100 % Äkta! Vi blev som vi blev, när vi inte blev som vi skulle :)

Det är helt sjukt hur kul man kan ha tillsammans med en person, som denna galning till höger på bilden. En av mina absolut bästa vänner. Hon är absolut inte som alla andra, långt ifrån. Men det är det som är charmen med henne ;) Och jag kära läsare, är definitivt inte som alla andra. Kanske därför vi funkar så bra ihop som vi gör. Så förbannat jäkla lycklig över att ha henne i mitt liv, hon gör de ganska mycke enklare. 


I Torsdags kom min underbaring Amanda för att hälsa på mig. Hon kommer emellanåt, så brukar hon stanna 2 nätter så är hon med mig hos kossorna :) Så i fredags efter kvällsmjölket åkte jag med henne hem.

Det vart utgång för vår del, brygget fick det bli och efterfest på motorgårn. Vi skulle ju inte bli så obalanserade, men nästa gång ska vi bara ta det som de kommer.. För i obalans vart vi båda 2 :p Det kändes på Lördag när jag vaknade upp, migrän/värsta baksmällan på evigheter. Va nog inte människa förens 7 igårkväll. Blir det en likadan baksmälla nästa gång satsar jag nog på att bli nykterist. Visst att det är kul under tiden som man dricker, men ska man bli så dålig dan efter kan det kvitta. Så det vart nog tur i oturen att det inte blev något Elmia.

Så nu blir det jobb i några dagar för att sedan åka till Tidaholm till helgen, min kära lillasyster fyller 20 år och det måste givetvis firas. Nu tänker ni säkert " men kalasandet kunde ju kvitta om hon ska bli så dålig dan efter? " För min systers del blir det inget kalasande iaf då hon ska ha bebis i slutet på Mars :) JAG SKA BLI MOSTER FÖRSTÅR NI :) Känner mig mäkta stolt! Är ju faster sedan innan, men nu kan jag snart titulera mig som stolt moster också :) <3


Emelie (Emilio) ?

Haha.. Bästa kommentaren på länge ! ” Du äter som en karl, du jobbar som en karl, du skitar ner dig som en karl, du uppför dig som en karl med ditt spottande, rapande och gormande. Det är ju tur att det syns att du är en tjej, med dina former och ditt långa hår, och att de hörs på din pipiga och gälla röst, annars hade man kunnat misstänka att du vart en kille. ” Min jobbarkompis talade ut ;) Haha


Bild från i somras när limpa numero ett precis började läggas, elle va säger man?

Nog om de ;) Limpa nummer 2 täcktes igår, med gamla bildäck! Det mina vänner känns i mina axlar idag.. Men det som inte dödar de härdar. Och provmjölkningen för denna månad är avklarad, så skönt :D I helgen var även en som min chef känner och tröska åt oss, det gick som på räls. Så nu är det inte mycke kvar som ska tröskas. Och resten av gräset som låg rundbalades igår/idag. Ska bli så skönt när skörden är över, så allt kan återgå till det ”normala” igen :) Inte för att jag kör någon av maskinerna eller så, men alla vi som arbetar blir ju involverade ändå.

Nu blir det matlagning för att sedan åka tillbaka till jobbet!


It take´s two to tango!

Att friser kossor kan tyckas vara ett ganska simpelt jobb, stå där med en overzisad trimmer och göra några draganden upp och ner. Men det ska jag säga er, it take´s two to tango. Det är inte alla av damerna som uppskattar denna sax.

Jag skulle klippa en donna idag, som är till åren kommen. Bekväm å stel som hon är så går hon knappt åt sidan när man kommer med mjölkmaskinen och lyfter på klövarna gör hon inte när man kommer med skitskrapan. Men när jag drog över juvret med saxen på henne.. då jävlar. Kabooom sa de, jisses vilka karatesparkar hon fick till. Så det är krut i den gamla haggan även fast det inte märks i övrigt. Men det lär märkas på min handled och lår imorgon, buhu!


Denna Donnan däremot, hon uppskattade verkligen min uppfräschning av henne! "Gööör gött att bli klippt ju". Va riktigt så hon ropade efter mig när jag klippt färdigt och gick till nästa.


Var ej hälsad..

Dumheter med dessa minusgrader tycker jag, det här med vinter förstår jag mig inte på. Jag välkomnar den inte med öppna armar, ställer mig med ryggen mot skiten, blundar, håller för öronen och hoppas att dessa mörka månader går fort! Det gör de dessvärre inte, långsamt går de..
 




Jaha, fredag igen. Fast det är ju som vilken dag som helst..Fortsatt frisera kossorna på jobbet idag, vissa njuter verkligen av att bli klippta medans andra hatar de. Fast det är ljudet från kosaxen de inte uppskattar.

 Ligger i sängen och lyssnar på sjukt bra musik med rambo liggandes på min rygg :) Min gosiga fina kisse. Synd att han inte har längre ben så han kunde hålla om mig ibland, saknar att ha någon som gör det.. Var längesen jag blev omfamnad, på riktigt. Men det räcker med att Rambo finns här. Han e så mysig på kvällarna när han kryper in under täcket och lägger sig alldeles intill magen å spinner :) Det blir värme iaf, likaså från vedspisen. Ska ta sista blossen för dan och krypa ner.. John blund for nyss förbi och hällde grus i ögonen på mig.

 


Jag är tillbaka!

Efter en tids uppehåll från bloggen så har jag beslutat mig för att börja skriva igen, de stunder jag har tid vill säga ;) Vart ganska mycke i mitt liv de sista månaderna.

Slutade skolan i April och 3 veckor efter det fick jag jobb, på en underbar gård utanför Vara, dvs Ödegårdens Lantbruk Lekåsa - 10 mil hemifrån. Utan körkort! Dessa 10 milen har ställt till det mellan varven, känslomässigt. Har funnits stunder då jag bara har velat ge upp allting jag skaffat mig för att flytta hem igen. Mina vänner och familj är ju trots allt mitt liv. Men så ändå har jag stannat kvar. Och det pga att jag har hamnat på ett underbart ställe. Djuren är toppen och människorna ska vi inte prata om! De har verkligen fått mig att känna att jag passar in, att jag duger som jag är trots mina tusen brister. Bristerna är något jag kämpar med dag och natt inombords, men ändå så är man den man är när man inte blev som man skulle (skämtåsido).. Och jag duger, som den jag är.

Har lärt mig mer under de här halvåret än vad jag lärt mig under mina tidigare år inom lantbruket, fått testa på saker som jag tidigare fått höra att det inte vart någon idé för mig att testa för jag skulle ändå inte kunna utföra dom. Fått en chef som ställer krav på mig och vill att jag ska ta för mig och våga testa, och det går! Det ser jag ju bara nu i efterhand, med tanke på allt som de lärt mig. Och jag är så otroligt tacksam, tacksam för att dom är som de är!



Men det viktigaste av allt är – Jag gav mig fan på när jag gick på soc att livet inte skulle vara som det var då.. För vem fan vill leva på systemet hela livet när man kan göra något åt saken och tjäna sina egna pengar? Allt handlar om uppoffringar. Mina uppoffringar var att säga upp lägenheten, flytta till pappa, börja skolan och lägga ett studielån på mina axlar.. Men det jag har fått ut av mina uppoffringar är att jag nu tjänar mina egna pengar, jag har ett jobb, och jag jobbar med det jag älskar, just kor. Att ta detta jobbet var också en uppoffring, lämna allt där ”hemma”, flytta till ett ställe där jag inte känner någon, utan körkort dessutom. Men jag kan inte säga att jag ångrar något av valen, för jag har också vunnit jävligt mycket på de uppoffringar jag gjort! Fick tex nya underbara vänner genom skolan, speciellt Settan. Åh fina Settan, sjukt hur mycket man kan sakna en människa :p Och genom jobbet har jag fått en kunskap jag kan bära med mig hela livet, och fått möjligheten att lära känna ytterligare några till underbara människor!

Visst att livet är en pina ibland, men det är då man tänker på hur bra man egentligen har det.
 

 

 


Och på tal om bra, så är det de minsta man kan säga om denna låten.. Öronorgasm!!


RSS 2.0